Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Уургийн баяжуулсан бэлдмэл үйлдвэрлэх технологийн судалгаа



Салбар : Инженерийн ухаан, технологи
Улсын дугаар : 2947
Хамгаалсан он : 2013
Түлхүүр үг : Идэвх, төлөв, Камифлог, бодис энерги, амжилт

Аннотаци

Сүү, цагаан идээний зохицуулах үйлчлэлийг ашиглан Монголчууд өнө эртнээс хүнсэндээ болон сувиллын зориулалтаар өргөн хэрэглэж ирсэн түүхийн баримт олон юм. Гагцхүү үүнийг орчин үеийн шинжлэх ухааны судалгаа шинжилгээгээр нотолж улмаар үйлдвэрлэлийн технологийн оновчтой шийдлийг бий болгох шаардлага зүй ёсоор тавигдаж буй билээ. Ингэний сүүний биологийн болон хүнс - тэжээлийн ач холбогдолд тулгуурлан уургийн баяжуулсан бэлдмэл үйлдвэрлэх технологийн шинжлэх ухааны үндэслэлийг боловсруулахад судалгааны ажлын зорилго оршино. Ингэний сүүний уургийн төгс чанарт тулгуурлан хүний бие махбодод зохицуулах үйлчилгээ үзүүлэх бүтээгдэхүүний технологийн шинжлэх ухааны үндэслэлийг боловсруулав. Тухайлбал, ингэний сүүний уургийг хүчил, ферментийн аргаар ялгах технологийн үндсийг гаргаж, биологийн үйлчлэл, физиологийн ач холбогдлыг илрүүлсэн нь цаашдаа олон нэрийн бүтээгдэхүүн бий болгох талбар буй болж байна.



Зохиогч

Боловсролын доктор(PhD)

Бүтээлийн тоо : 1

Ишлэгдсэн тоо : 0




Ишлэлүүд


Ишлэл бүртгэгдээгүй байна.
Зохиогч Нэр Төрөл Он Салбар

Үзсэн тоо(Нийт) 214
Сүүлийн сард 4
Татагдсан тоо(Нийт) 0
Сүүлийн сард 0
Ишлэгдсэн тоо 0
Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД

Шинжлэх ухааны доктор(ScD)

-

Бүтээлийн тоо :

Ишлэгдсэн тоо :

Шинжлэх ухааны доктор(ScD)

-

Бүтээлийн тоо :

Ишлэгдсэн тоо :