Сүү, цагаан идээний зохицуулах үйлчлэлийг ашиглан Монголчууд өнө эртнээс хүнсэндээ болон сувиллын зориулалтаар өргөн хэрэглэж ирсэн түүхийн баримт олон юм. Гагцхүү үүнийг орчин үеийн шинжлэх ухааны судалгаа шинжилгээгээр нотолж улмаар үйлдвэрлэлийн технологийн оновчтой шийдлийг бий болгох шаардлага зүй ёсоор тавигдаж буй билээ. Ингэний сүүний биологийн болон хүнс - тэжээлийн ач холбогдолд тулгуурлан уургийн баяжуулсан бэлдмэл үйлдвэрлэх технологийн шинжлэх ухааны үндэслэлийг боловсруулахад судалгааны ажлын зорилго оршино. Ингэний сүүний уургийн төгс чанарт тулгуурлан хүний бие махбодод зохицуулах үйлчилгээ үзүүлэх бүтээгдэхүүний технологийн шинжлэх ухааны үндэслэлийг боловсруулав. Тухайлбал, ингэний сүүний уургийг хүчил, ферментийн аргаар ялгах технологийн үндсийг гаргаж, биологийн үйлчлэл, физиологийн ач холбогдлыг илрүүлсэн нь цаашдаа олон нэрийн бүтээгдэхүүн бий болгох талбар буй болж байна.
Боловсролын доктор(PhD)
Бүтээлийн тоо : 1
Ишлэгдсэн тоо : 0