Салбар : Анагаах ухаан, эрүүл мэндийн шинжлэх ухаан
Төслийн дугаар :
Төслийн төрөл : Сэдэвт ажил
Хугацаа: 2001-2002
Санхүүжилт: мян.төг
Түлхүүр үг : уураг, өөх тос, нүүрс ус, эрдэс бодис, аминдэм, ус
Үр дүн
1.Хоол тэжээлийн найрлага дах үндсэн шимт бодис ба илчлэгийн хэмжээг тооцооны болон лабораторийн аргаар (уургийг Кьелдалийн, өөх тосыг
Сокслетийн, нүүрс усыг тооцооны, илчлэгийг тооцооны аргаар) тус тус тодорхойлов.
2.Судалгааны үр дүнд цугларсан материалд статистикийн боловсруулалт хийж, дундаж үзүүлэлтийг гаргав.
3.Бүтээгдэхүүнд технологийн боловсруулалт хийх үед гарах жингийн болон үндсэн шимт бодисын алдагдлын хувийг тооцох туршилтыг НЭМХ-ийн НЭМЛ
лабораторид хийв. Лабораторийн шинжилгээний дүнг "Хүнсний химийн найрлагын эмхэтгэл (ХСТ, 1997)"-тэй харьцуулан үзэхэд зөрүүтэй гарсныг
тайланд хүснэгтээр хавсаргав.
4.Алдагдлын хувийг тооцон нийт 395 хоолны жор технологи боловсруулав. Жимс, жимсгэнэд технологийн боловсруулалт хийх үед алдагдах хувийг
тооцооны аргаар бодов.
5.Бүх хоолны 20 хувьд үндсэн шимт бодис, илчлэг тодорхойлох туршилт судалгааг ШУТИС-ийн Хүнсний Биотөхнологийн Сургуулийн Хүнс судлалын
төвд хийв.