Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Байцаатны овгийн (Cruciferae) хүнсний зарим ногоогоор чихрийн шижингийн эсрэг үйлдэлт бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх шинжлэх ухааны үндэслэл



Салбар : Байгалийн шинжлэх ухаан

Төслийн дугаар :

Төслийн төрөл : Сэдэвт ажил

Хугацаа: 2019-2022

Санхүүжилт: 34,500.0 мян.төг

Түлхүүр үг : Хар манжин, шүүс, шаар, цай, антидиабет зууш, антиоксидант идэвх, чихрийн шижин өвчний эсрэг үйлдэл

Үр дүн

1. Эх орны хөрсөнд тариалсан Байцаатны овгийн (Cruciferae) хүнсний ногоо (хар манжин), түүний шүүсний гарц, химийн ерөнхий найрлага, биохимийн шинж чанарыг 8 үзүүлэлтээр судлан тогтоож, судалгааны тайлан бичсэн
2. “Хар манжин (Cruciferae)-гийн найрлага, биологийн идэвхийн судалгаа, бүтээгдэхүүн хөгжүүлэлт” монограф буюу нэг сэдэвт бүтээл бичиж хэвлүүлсэн
3. Хар манжингийн исэлдэлтийн болон чихрийн шижин өвчний эсрэг үйлдлийг 8 төрлийн аргаар судлан тогтоож, судалгааны тайлан бичсэн
4. Хар манжинг боловсруулж исэлдэлтийн болон чихрийн шижин өвчний эсрэг үйлдэлт 3 нэрийн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх шинжлэх ухааны үндэслэл, арга боловсруулж ашигтай загварын 3 гэрчилгээ авсан
5. Төслийн судалгааны үр дүнгээр дотоодын мэргэжлийн сэтгүүлд 3 өгүүлэл хэвлүүлж олон нийтэд түгээсэн
6. Төслийн судалгааны үр дүнг үндэсний хэмжээний 2, салбарын хэмжээний 1, нийт 3 эрдэм шинжилгээний хуралд илтгэж олон нийтэд таниулсан
7. Төслийн судалгааны үр дүнгээр мэргэжлийн түвшинд хянагддаг, олон улсын эрдэм шинжилгээний сэтгүүлд 1 өгүүлэл бичиж хэвлүүлэв

Удирдагч


Эрдэм шинжилгээний бүтээл
1. Нэг сэдэвт бүтээл, ном, товхимол /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Энхтуяа Энхцэцэг Хар манжин (Raphanus sativus L. var niger)-гийн найрлага, биологийн идэвхийн судалгаа, бүтээгдэхүүн хөгжүүлэлт 2022 Дэлгэрэнгүй
2. Эрдмийн зэрэг горилсон бүтээлийн нэр

3. Шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүний загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Энхтуяа Энхцэцэг Хар манжингийн шаарны цай 2022 Дэлгэрэнгүй
2 Э Энхцэцэг Зохицуулах үйлчилгээтэй бүтээгдэхүүн: антидиабет зууш 2022 Дэлгэрэнгүй
4. Шинэ болон шинэчилсэн технологи /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Энхтуяа Энхцэцэг Хар манжингийн шаарны цай үйлдвэрлэх технологи 2022 Дэлгэрэнгүй
2 Энхтуяа Энхцэцэг Зохицуулах үйлчилгээтэй бүтээгдэхүүн: антидиабет зууш үйлдвэрлэх технологи 2022 Дэлгэрэнгүй
5. Тоног төхөөрөмжийн туршилтын загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
6. Батлагдсан стандарт

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
7. Зөвлөмж

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
8. Заавар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
9. Патент

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
10.Ашигтай загварын гэрчилгээ


Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Э энхцэцэг Хар манжингийн шаарны цай үйлдвэрлэх арга 2021 Дэлгэрэнгүй
2 Зохицуулах үйлчилгээтэй бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх арга 2021 Дэлгэрэнгүй
3 Зохицуулах үйлчилгээтэй бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх арга 2022 Дэлгэрэнгүй
12. Техник эдийн засгийн үндэслэл

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
13. Газрын зураг, атлас

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
14. Шинэ онол, теором

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
15. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Энхтуяа Энхцэцэг Effect of Heat on Antioxidant Capacity of Black Radish (Raphanus sativus L. var niger) Root 2022 Дэлгэрэнгүй
16. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Э Энхцэцэг Хар манжин (Raphanus sativus L.)-гийн шүүс, хандны бүрэлдэхүүн бодис, биологийн идэвхийн судалгаа 2019 Дэлгэрэнгүй
2 Э Энхцэцэг Хар манжин (Raphanus sativus L.)-гийн антиоксидант идэвхид нөлөөлөх хүчин зүйлсийн судалгаа 2019 Дэлгэрэнгүй
3 Дүгэрсүрэн Энхцэцэг Хар, улаан манжингийн биологийн идэвхид хальсны үзүүлэх нөлөө 2019 Дэлгэрэнгүй
17.Эрдэм шинжилгээний илтгэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
18.Эрдэм шинжилгээний илтгэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Энхтуяа Энхцэцэг Хүнс-эмийн зарим ургамлын биологийн идэвхид нөлөөлөх хүчин зүйлсийн судалгаа 2021 Дэлгэрэнгүй
2 Энхтуяа Энхцэцэг Хар манжин (Raphanus sativus L.)-гийн антиоксидант идэвхид нөлөөлөх хүчин зүйлсийн судалгаа 2021 Дэлгэрэнгүй
3 Энхтуяа Энхцэцэг Хар манжин (Raphanus sativus L.)-гаар эрүүл мэндийн ундаа үйлдвэрлэх технологийн судалгаа 2021 Дэлгэрэнгүй
19.Аргачлал

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
20.Ишлэл


Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД