Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Монгол орны ургамал, амьтны гаралтай түүхий эдээс биологийн идэвхт шинэ бодис илрүүлэх, функциональ хүнсний нэмэлт бүтээгдэхүүн гаргах боломжийг судлах фитохими, биотехнологийн судалгаа,



Салбар : Байгалийн шинжлэх ухаан

Төслийн дугаар : 1700901

Төслийн төрөл : Сэдэвт ажил

Хугацаа: 2011-2013

Санхүүжилт: 54,882.0 мян.төг

Түлхүүр үг : ургамал, флавоноид, шарсүү, хивэг, лактоз, уураг, пептид, пребиотик

Үр дүн

1. Scorzonera radiata ургамлын газрын дээд хэсгээс 4,5-дикаффеоил-эпи-хинийн хүчил, скорцонерин А (апигенин-6-С-β-D-галактопиранозил-8-С-α-L-6-рамнопиранозид) ба скорцонерин В (апигенин-3-С-α-L-6-рамнопиранозил-8-С-β-D-глюкопиранозид) гэсэн 3 шинэ байгалийн нэгдэл илрүүлж бүтэц байгуулалтыг тогтоон байгалийн нэгдлийн химийг баяжуулав.
2. Шар сүүний уураг болон лактоз ялгах нөхцлийг судлан тогтоов.
3. Лактозыг пребиотик бэлдмэлд хувиргах урвалын параметрийн зохистой нөхцлийг тодорхойлов.
4. Овьёос болон буудайн хивэгнээс уураг, β-глюканы бэлдмэл гаргах боломжийг тогтоов.

Удирдагч


Бүрэн эх

Эрдэм шинжилгээний бүтээл
1. Нэг сэдэвт бүтээл, ном, товхимол /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
2. Эрдмийн зэрэг горилсон бүтээлийн нэр

3. Шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүний загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
4. Шинэ болон шинэчилсэн технологи /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
5. Тоног төхөөрөмжийн туршилтын загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
6. Батлагдсан стандарт

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
7. Зөвлөмж

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
8. Заавар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
9. Патент

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
10.Ашигтай загварын гэрчилгээ


Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
12. Техник эдийн засгийн үндэслэл

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
13. Газрын зураг, атлас

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
14. Шинэ онол, теором

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
15. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 N. Tsevegsuren, B. Munkhjargal, L. Munkhtsetseg, G. Davaakhuu, B. Tuyagerel Food-derived bioactive peptides as key functional foods, Mon J.Chem.Eng , 1(1) 2012 Дэлгэрэнгүй
16. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 J.Tunsag, G.Davaakhuu, D.Batsuren New isoquinoline alkaloid from Carduus crispus L 2011 Дэлгэрэнгүй
2 N.Tsevegsuren, P.Proksch, G.Davaakhuu Bioactive phenolic acids from Scorzonera radiata, 2011 Дэлгэрэнгүй
3 G. Davaakhuu, N. Tsevegsuren , Ts. Bulgan Phytochemical constituents on leaves of Mongolian Sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L) 2012 Дэлгэрэнгүй
4 Y. Wang, V. Wray , W. Lin, N. Tsevegsuren, P. Proksch Phenolic compounds from the Mongolian medicinal plant Scorzonera radiata 2012 Дэлгэрэнгүй
5 B. Chantsalnyam, Ch. Otgonbayar, P. Odonmajig , N. Tsevegsuren Biochemical study on the meat and oil of Mongolian fishes 2012 Дэлгэрэнгүй
6 N. Tsevegsuren, G. Davaakhuu, Ts. Udval Study on biochemical and phytochemical composition on Cynara scolyma cultivated in the Mongolia 2014 Дэлгэрэнгүй
17.Эрдэм шинжилгээний илтгэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 G. Chunsriimyatav, Z. Dolgorsuren, N. Tsevegsuren, M. Dumaa , J. Ganbaatar , V. Kuban Evaluation of total phenolics content and antioxidant activity of mongolian domestic and imported beers, 2011 Дэлгэрэнгүй
18.Эрдэм шинжилгээний илтгэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 N.Tsevegsuren et al, Study on bioactive compounds from the Mongolian medicinal palnt Dianthius versicolor, 2011 Дэлгэрэнгүй
2 N. Tsevegsuren , P. Proksch , Y. Wang , W. Lin , B. Munkhchime, G. Davaakhuu Study on bioactive compounds from the mongolian medicinal plant Dianthus versicolor, 2011 Дэлгэрэнгүй
3 N. Baljinnyam , N. Norov, N. Tsevegsuren, M.V. Frontasyeva , S.S Pavlov Elemental content of some mongolian medicinal plants determined by epithermal neutron activation analysis, 2013 Дэлгэрэнгүй
4 N.Tsevegsuren Study on callus and cell suspension culture of Chelidonium majus 2013 Дэлгэрэнгүй
5 N.Tsevegsuren Present and future of functional food production in the Mongolia, 2013 Дэлгэрэнгүй
6 N.Tsevegsuren Antioxidant activity of peptide fractions from bovine blood plasma protein 2013 Дэлгэрэнгүй
7 N.Tsevegsuren Isolation and enzymatic hydrolysis of wheat protein 2013 Дэлгэрэнгүй
8 N.Tsevegsuren Comparative study of four catalytic systems for isomerization lactose to lactulose 2013 Дэлгэрэнгүй
9 N.Tsevegsuren Study on biochemical and phytochemical composition of oats 2013 Дэлгэрэнгүй
10 S. Otgonpurev , Altantsetseg, N. Tsevegsuren Study on callus and cell suspension culture of Chelidonium majus, 2013 Дэлгэрэнгүй
11 З. Долгорсүрэн , Б. Туяагэрэл, Н. Цэвэгсүрэн Шар сүүнээс лактоз ялган авах, лактулозд хувиргах судалгаа 2013 Дэлгэрэнгүй
12 Б. Хаш-Эрдэнэ, Ж. Шинэгэрэл, Л. Мөнхцэцэг Глутенээс биоидэвхит пептид гаргаж авах судалгаа, 2013 Дэлгэрэнгүй
19.Аргачлал

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
20.Ишлэл


Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД