Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Биобэлдмэл, биологийн идэвхт нэмэлтээр баяжуулсан зохицуулах үйлчлэлтэй цагаан идээний технологи боловсруулалт



Салбар : Инженерийн ухаан, технологи

Төслийн дугаар :

Төслийн төрөл : Хамтарсан төсөл

Хугацаа: 2015-2017

Санхүүжилт: 35,100.0 мян.төг

Түлхүүр үг : Сүүн хүчлийн бичил биетэн, пробиотик, хөрөнгө, технологи боловсруулалт

Үр дүн

-Уламжлалт аргаар бэлтгэсэн цагаан идээнээс сүүн хүчлийн бактери ялган тэдгээрийн пробиотик шинж чанар, хеликобактери дарангуйлах, холестрин бууруулах үйлчлэлийг судлан тогтоох;
- Ялган авсан омгуудаар хөрөнгө,биобэлдмэл бэлтгэх технологи боловсруулж чанарын үзүүлэлтүүдийг судлан тогтоов. Нийт 6 нэрийн хөрөнгө биобэлдмэл гарган авах;
- Пробиотик шинж чанартай өсгөврийг ашиглан зохицуулах үйлчлэлтэй исэг цагаан идээний технологийг боловсруулах;
- Биологийн идэвхит бодисоор баяжуулсан бүтээгдэхүүний технологи боловсруулах;
- Баяжуулсан тарагны технологи боловсруулж антиоксидант идэвхийг судлах;
- Хүүхдэд зориулсан бүтээгдэхүүний технологи боловсруулах;
- Нийгмийн бүх бүлгийн хүмүүст зориулсан нэрийн бүтээгдэхүүний технологи тус тус боловсруулах;
- Хөрөнгө болон 2 бүтээгдэхүүний технологийн заавар боловсруулах;
- “Зориулалтын хүнсний технологи”-нэг сэдэвт бүтээл бичих;
- Нэг бүтээлд патент авч, 2 бүтээлийн патент авахаар мэдүүлэг өгөх;
- Бүтээгдэхүүний хүнс тэжээлийн болон биологийн үнэт чанарыг судлан тогтоох;

Удирдагч


Бүрэн эх

Эрдэм шинжилгээний бүтээл
1. Нэг сэдэвт бүтээл, ном, товхимол /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
2. Эрдмийн зэрэг горилсон бүтээлийн нэр

3. Шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүний загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
4. Шинэ болон шинэчилсэн технологи /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
5. Тоног төхөөрөмжийн туршилтын загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
6. Батлагдсан стандарт

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
7. Зөвлөмж

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
8. Заавар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Исэг цагаан идээний хөрөнгө бэлтгэх технологийн заавар Дэлгэрэнгүй
2 Зохицуулах үйлчилгээтэй цагаан идээ үйлдвэрлэх технологийн заавар Дэлгэрэнгүй
3 Уурагт бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх технологийн заавар Дэлгэрэнгүй
9. Патент

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Биологийн идэвхит бодисоор баяжуулсан ямааны хатаасан сүү үйлдвэрлэх арга 2016 Дэлгэрэнгүй
2 Исэг цагаан идээний хөрөнгө бэлтгэх арга 2018 Дэлгэрэнгүй
3 Зохицуулах үйлчилгээтэй цагаан идээ үйлдвэрлэх арга- 2018 Дэлгэрэнгүй
10.Ашигтай загварын гэрчилгээ


Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
12. Техник эдийн засгийн үндэслэл

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
13. Газрын зураг, атлас

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
14. Шинэ онол, теором

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
15. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Ч.Цэнд-Аюуш, В.И Ганина Новые заквасочные культуры Монголии продуктов /Машенцева Н.Г 2016 Дэлгэрэнгүй
2 Ц.Цэнд-Аюуш all Antioxidant Activity and Quality Characteristics of Yogurt Added Green Olive Powder during Storage 2017 Дэлгэрэнгүй
16. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Ч.Цэнд-Аюуш Пробиотик үйлчлэлтэй сүүн хүчлийн бичил биетний цэвэр омог Дэлгэрэнгүй
2 Ч.Цэнд-Аюуш Монголын уламжлалт цагаан идээнээс ялгасан пробиотик сүүн хүчлийн бактерийн in vitro болон in vivo орчинд хеликобактерийг дарангуйлах үйлчлэлийг судалсан дүнгээс 2016 Дэлгэрэнгүй
3 Ц.Цэнд-Аюуш, Б.Сарангол The application of cholesterol lowering yeast and lactic acid bacteria, isolated from Mongolian dairy products 2018 Дэлгэрэнгүй
17.Эрдэм шинжилгээний илтгэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Ч.Цэнд-Аюуш Цагаан идээ бэлтгэх монгол уламжлал 2015 Дэлгэрэнгүй
2 Ч.Цэнд-Аюуш Сүү боловсруулах салбарын судалгааны ажлын өнөөгийн байдал хэтийн төлөв 2015 Дэлгэрэнгүй
3 Ч.Цэнд-Аюуш Актуальные проблемы биотехнологии”, Актуальные вопросы науки и образования 2016 Дэлгэрэнгүй
4 Ч.Цэнд-Аюуш Study of lactic acid bacteria isolated from Mongolian traditional fermented milk and new perspectives on probiotics in health, Conference of Microbial Resources & Service the International Symposium on National Infrastructure Microbial Resources Service 2016 Дэлгэрэнгүй
5 Ц.Цэнд-Аюуш, Б.Доржринчин Technological features of Mongolian traditional dairy products 2018 Дэлгэрэнгүй
6 Ц.Цэнд-Аюуш, Б.Доржринчин Milk resource in Mongolia and study on the chemical composition of domestic animals milk 2018 Дэлгэрэнгүй
7 Ц.Цэнд-Аюуш, Б.Доржринчин Development of fermented milk technology using novel strains of LAB 2018 Дэлгэрэнгүй
18.Эрдэм шинжилгээний илтгэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 The application of cholesterol lowering yeast and lactic acid bacteria, isolated from Mongolian dairy products 2018 Дэлгэрэнгүй
19.Аргачлал

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
20.Ишлэл


Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД