Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Их Алтайн хил залгаа бүс нутгийн экологийн цэвэр хүнсний бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх нөөц



Салбар : Инженерийн ухаан, технологи

Төслийн дугаар :

Төслийн төрөл : Хамтарсан төсөл

Хугацаа: 2015-2017

Санхүүжилт: 12,000.0 мян.төг

Түлхүүр үг : Бүс нутаг, экологи, эрүүл хүнс, үйлдвэрлэл, бүтээгдэхүүн, нөөц чадавхи, хөгжил

Үр дүн

1. Судалгааны ажил гэрээний дагуу бүрэн гүйцэд хийгдэж үр дүнгийн тайланд бичигдсэн. /Хэвлэмэл болон CD хэлбэрээр/
2. Аймаг орон нутгийн хүнсний үйлдвэрлэл эрхлэгчдийн зөвлөгөөн зохион байгуулагдсан.
3. Аймгийн хэмжээний ЭШБХурал зохион байгуулж, эрдэм шинжилгээний илтгэлүүдийн эмхэтгэл хэвлэгдсэн.
4. Оросын талын багтай ЭШ-ний хурал зохион байгуулж, эмхэтгэл хэвлүүлсэн.
5. Судалгааны ажлын явц, үр дүнгийн дүнгийн талаар дотоод , гадаадын нэр хүндтэй сэтгүүлүүдэд ЭШ-ний өгүүллүүд нийтлүүлсэн.
6. Судалгааны үр дүнгийн талаар Оросын талын багтай хамтарсан монографууд хэвлүүлсэн

Удирдагч


Бүрэн эх

Эрдэм шинжилгээний бүтээл
1. Нэг сэдэвт бүтээл, ном, товхимол /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Потенциал производства экологически чистой продукции животноводства на основе развития кооперации в трансграничных территориях Большого Алтая, Барнаул, 2015 Дэлгэрэнгүй
2 Ресурсный потенциал регионов большого алтая в производстве экологически чистого продовольствия, сборник статей международной научно-практической конференции, монограф, Барнаул, 2016 Дэлгэрэнгүй
3 Перспективы производства экологически чистой продукции на трансграничных территориях большого Алтая, монограф, Барнаул, 2016 Дэлгэрэнгүй
4 Бүс нутгийн экологийн хүнсний цэвэр бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийн нөөц чадавхи –Илтгэлийн эмхэтгэл, Улиастай 2017 Дэлгэрэнгүй
2. Эрдмийн зэрэг горилсон бүтээлийн нэр

3. Шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүний загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
4. Шинэ болон шинэчилсэн технологи /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
5. Тоног төхөөрөмжийн туршилтын загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
6. Батлагдсан стандарт

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
7. Зөвлөмж

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Бүлэг сэдэвт бүр зөвлөмжтэй Дэлгэрэнгүй
8. Заавар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
9. Патент

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
10.Ашигтай загварын гэрчилгээ


Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
12. Техник эдийн засгийн үндэслэл

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
13. Газрын зураг, атлас

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
14. Шинэ онол, теором

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
15. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Г.Бадамхорол “Возможные финансовые источники производства экологически чистого продовольствия в западном регионе Монголии” Материалы LII, Горно –Алтайск РИО Горно-Алтайского госуниверситета, стр 263-265 2017 Дэлгэрэнгүй
2 Ж.Норолхоожав “Геоэкономическое расположение производственного учета и отчетности на преддриятиях малого бизнеса” Материалы LII, Горно –Алтайск РИО Горно-Алтайского госуниверситета, стр 269-273 2017 Дэлгэрэнгүй
16. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Г.Бадамхорол “Баруун бүсийн махны экспортыг нэмэгдүүлэх асуудалд” “Бизнес ба инноваци” сэтгүүл /06 (08) хуудас 115-120 2017 Дэлгэрэнгүй
2 Ж.Норолхоожав “Баруун бүсийн экологийн цэвэр хүнсний бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийн бүсчлэл, нөөц, чадавхи, ашиглалт” “Бизнес ба инноваци” сэтгүүл /03 (07) хуудас 43-56 2017 Дэлгэрэнгүй
17.Эрдэм шинжилгээний илтгэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Б.Амартүвшин “Экономические условия производства экологически чистых продуктов питания в западном регионе Монголии ” Ресурсный потенциал регионов большого Алтая в производстве экологически чистого продовольствия-сборник статей международной научно-практической конференции, Барнаул , стр 193-199 2016 Дэлгэрэнгүй
2 Г.Бадамхорол . Оценка потенциала экологически чистых продуктов питание в западном регионе Монголии Ресурсный потенциал регионов большого Алтая в производстве экологически чистого продовольствия-сборник статей международной научно-практической конференции, Барнаул , стр 200-205 2016 Дэлгэрэнгүй
3 Ж.Норолхоожав . “Потенциал и районирование производства экологически чистых продуктов питания в западном регионе Монголии” Ресурсный потенциал регионов большого Алтая в производстве экологически чистого продовольствия-сборник статей международной научно-практической конференции, Барнаул , 206-212 2016 Дэлгэрэнгүй
4 Б.Дэмид . Опыт развитие производства экологически чистых продуктов питания в Монголии Ресурсный потенциал регионов большого Алтая в производстве экологически чистого продовольствия-сборник статей международной научно-практической конференции, Барнаул , стр 53-56 2016 Дэлгэрэнгүй
18.Эрдэм шинжилгээний илтгэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Ж.Норолхоожав “Баруун бүсийн сүүний нэмүү өртгийн сүлжээнд оролцогчид, тэдгээртэй холбоотой эдийн засгийн зарим асуудлууд” “Бүс нутгийн экологийн цэвэр хүнсний бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийн нөөц чадавхи” сэдэвт аймгийн ЭШБХурлын эмхэтгэл, хуудас 55-68 Дэлгэрэнгүй
2 Г.Бадамхорол “Мал аж ахуйн зарим нэр төрлийн бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэлийн өнөөгийн байдал, хандлага” “Бүс нутгийн экологийн цэвэр хүнсний бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийн нөөц чадавхи” сэдэвт аймгийн ЭШБХурлын эмхэтгэл, хуудас 24-29 Дэлгэрэнгүй
3 Ж.Норолхоожав “Баруун бүсийн махны онцлог, чанарын асуудлууд” МУИС-Завхан Сургууль “Завхан аймгийн мал аж ахуйн гаралтай бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэлийг хөгжүүлэх нөөц, боломж” Илтгэлийн эмхэтгэл, Улиастай, хуудас 78-82 2015 Дэлгэрэнгүй
4 Г.Бадамхорол “Мал аж ахуйн бүтээгдэхүүний нөөцийн судалгаа” МУИС-Завхан Сургууль “Завхан аймгийн мал аж ахуйн гаралтай бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэлийг хөгжүүлэх нөөц, боломж” Илтгэлийн эмхэтгэл, Улиастай, хуудас 112-1213. 2015 Дэлгэрэнгүй
5 Б.Амартүвшин . “Стратегийн түншлэлийн системийг ХАА-н салбар дахь жижиг дунд бизнест нэвтрүүлэх нь” МУИС-Завхан Сургууль “Завхан аймгийн мал аж ахуйн гаралтай бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэлийг хөгжүүлэх нөөц, боломж” Илтгэлийн эмхэтгэл, Улиастай, хуудас 138- 147 2015 Дэлгэрэнгүй
6 “Баруун бүсийн сүүний нэмүү өртгийн сүлжээнд оролцогчид, тэдгээртэй холбоотой эдийн засгийн зарим асуудлууд” МУИС-Эрдэнэт Сургууль ОУЭШХурал ханан илтгэл 2017 Дэлгэрэнгүй
7 “Баруун бүсийн махны нэмүү өртгийн сүлжээнд оролцогчид, тэдгээртэй холбоотой эдийн засгийн зарим асуудлууд” МУИС-Завхан Сургууль, Багш нарын ЭШБХурал, 2017 Дэлгэрэнгүй
8 “Баруун бүсийн мах, махан бүтээгдэхүүний нөөц” МУИС-Завхан Сургууль, Багш нарын ЭШБХурал, 2017 Дэлгэрэнгүй
19.Аргачлал

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Онолын судлагаа, бичиг баримт, мэдээ, тайлангуудтай танилцах Дэлгэрэнгүй
2 Анкетийн судалгаа, нэгтгэл, дүгнэлт Дэлгэрэнгүй
3 Практик ажиглалт хийх Дэлгэрэнгүй
20.Ишлэл


Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД