Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Эрдсийн баяжмал долооцын үйлдвэрлэл



Салбар : Хөдөө аж ахуйн (ХАА) шинжлэх ухаан

Төслийн дугаар :

Төслийн төрөл : Инновацийн төсөл

Хугацаа: 2014-2016

Санхүүжилт: 60,000.0 мян.төг

Түлхүүр үг : Эрдсийн баяжмал долооц, хужир шүү

Үр дүн

1. Өндөр уулын бүсэд долооцын үйлдвэр байрлуулж, хүрээлэнгийн дэргэдэх тэжээлийн цехэд 3 төрлийн жороор 20 тонн долооц үйлдвэрлэсэн. Долооц хэрэглэх заавар боловсруулж, гадаад, дотоодын үзэсгэлэн худалдаанд оролцож, телевизээр бүтээгдэхүүнээ суртчилсан.

Удирдагч

Боловсролын доктор(PhD)


Бүрэн эх

Эрдэм шинжилгээний бүтээл
1. Нэг сэдэвт бүтээл, ном, товхимол /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
2. Эрдмийн зэрэг горилсон бүтээлийн нэр

3. Шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүний загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
4. Шинэ болон шинэчилсэн технологи /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
5. Тоног төхөөрөмжийн туршилтын загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
6. Батлагдсан стандарт

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Мал амьтны тэжээл, ургамлын дээжинд макро-микроэлемент тодорхойлох атом шингээлтийн спектрометрийн арга MNS6550: 2015 Дэлгэрэнгүй
2 Мал амьтны тэжээл, ургамлын дээжинд уураг тодорхойлох арга MNS6549: 2015 Дэлгэрэнгүй
3 Мал амьтны тэжээл, ургамлын дээжинд хүчилд уусдаггүй лигнин тодорхойлох арга MNS6553: 2015 Дэлгэрэнгүй
4 Мал амьтны тэжээл, ургамлын дээжинд чийг тодорхойлох арга MNS6548: 2015 Дэлгэрэнгүй
5 Мал амьтны тэжээл, ургамлын дээжинд шүлтэнд уусдаггүй эслэг тодорхойлох арга MNS6554: 2015 Дэлгэрэнгүй
6 Мал амьтны тэжээл, ургамлын дээжинд хүчилд уусдаггүй эслэг тодорхойлох арга MNS6555: 2015 Дэлгэрэнгүй
7 Мал амьтны тэжээл, ургамлын дээжинд нийт эслэг тодорхойлох арга MNS6556: 2015 Дэлгэрэнгүй
7. Зөвлөмж

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Малын нэмэгдэл тэжээл, тэжээх арга Дэлгэрэнгүй
2 Сүү орлох тэжээл бэлтгэх Дэлгэрэнгүй
3 Халгайгаар тэжээл бэлтгэх Дэлгэрэнгүй
8. Заавар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Эрдсийн баяжмал долооц хэрэглэх заавар Дэлгэрэнгүй
9. Патент

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
10.Ашигтай загварын гэрчилгээ


Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
12. Техник эдийн засгийн үндэслэл

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
13. Газрын зураг, атлас

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
14. Шинэ онол, теором

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
15. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 D. Bolormaa, T.S., T. Lhagvasuren , Otgon-erdene , Chemical Composition of Seasonal Pasture in High Mountain Zone, “The Future Management of Grazing and Wild Lands in a High-Tech World”: Proceedings 10th International Rangeland Congress, Sackotoon, Canada. P330-332 2016 Дэлгэрэнгүй
2 D. Bolormaa, L. Altantsetseg , Sh. Bayarsaikhan, and B. Мunkhtogtokh Nutrition Value of Animal Feed and Requirement for Feed Supplements in Mongolian Livestock , “The Future Management of Grazing and Wild Lands in a High-Tech World”: Proceedings 10th International Rangeland Congress, Sackotoon, Canada. P338-339 2016 Дэлгэрэнгүй
16. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Ш.Баярсайхан, Ц.Отгон-эрдэнэ, Д.Болормаа Малын тэжээлийн шимт чанар, макро элементийн судалгааны дүнгээс, Залуу эрдэм 2014 Дэлгэрэнгүй
2 Хүнс, хөдөө аж ахуйн салбарын шинжлэх ухаан, технологи, инновацийн бүтээгдэхүүний эмхэтгэл Улаанбаатар, Монгол 2016 Дэлгэрэнгүй
17.Эрдэм шинжилгээний илтгэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 “Монгол-Хятадын анхдугаар экспо” , Хөх хот 2015 Дэлгэрэнгүй
2 Chemical composition of animal feed and demand of feed supplement in Mongolian livestock International Rangeland Congress , Canada 2016 Дэлгэрэнгүй
3 Chemical composition of seasonal pasture high mountain area, International Rangeland Congress , Canada 2016 Дэлгэрэнгүй
18.Эрдэм шинжилгээний илтгэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Д.Болормаа , “Малын тэжээлийн химийн найрлага, нэмэгдэл тэжээлийн хэрэгцээ “Мах бэлчээр тэжээл, судалгаа, үйлдвэрлэл” онол практикийн бага хурал 2015 Дэлгэрэнгүй
2 Д.Болормаа , “ Инновацийн төслийн үр дүн, үйлдвэрлэл” Инноваци-, Хүрэлтогоот 2015 Дэлгэрэнгүй
3 Хүнс, хөдөө аж ахуйн салбарын шинжлэх ухаан, технологи, инновацийн чуулган Улаанбаатар, Монгол 2016 Дэлгэрэнгүй
19.Аргачлал

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
20.Ишлэл


Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД