Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Зохицуулах үйлчлэлтэй сүүн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх жижиг үйлдвэр



Салбар : Инженерийн ухаан, технологи

Төслийн дугаар :

Төслийн төрөл : Инновацийн төсөл

Хугацаа: 2012-2014

Санхүүжилт: 92900.00 мян.төг

Түлхүүр үг : Бактериудын хосолмол хөрөнгө, исгэлэн болон

Үр дүн

1. Бичил биетний байгалийн симбиоз бүхий монгол таргийн хөрөнгө бэлтгэх аргыг боловсруулж, Шинэ бүтээлийн мэдүүлэг өгсөн.
2. Зөөлөн бяслагийн хөрөнгө бэлтгэх технологийн заавар боловсруулсан.
3. Амин таргийн хосолмол хөрөнгө бэлтгэх технологийн заавар боловсруулсан.
4. Пробиотик хөрөнгө бэлтгэх технологийн заавар боловсруулсан.
5. Шар сүүний пробиотик ундаа, Амин тараг
6. Шар сүүний уургийн бэлдмэл, Зөөлөн бяслаг шинээр гарган авсан.
Бичил биетний байгалийн симбиоз бүхий таргийн эх хөрөнгө бүтээлээрээ Шинжлэх ухааны 2013 оны шилдэг бүтээлийн тусгай байрын шагнал хүртсэн.

Удирдагч


Бүрэн эх

Эрдэм шинжилгээний бүтээл
1. Нэг сэдэвт бүтээл, ном, товхимол /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
2. Эрдмийн зэрэг горилсон бүтээлийн нэр

3. Шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүний загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Бичил биетний байгалийн симбиоз бүхий монгол таргийн хөрөнгө бэлтгэх технологи Дэлгэрэнгүй
2 Амин таргийн хосолмол хөрөнгө бэлтгэх технологи Дэлгэрэнгүй
3 Пробиотик хөрөнгө бэлтгэх технологи Дэлгэрэнгүй
4. Шинэ болон шинэчилсэн технологи /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 ” Пробиотик зайрмаг үйлдвэрлэх технологи Дэлгэрэнгүй
2 “Бичил биетний байгалийн симбиоз бүхий монгол таргийн эх хөрөнгө гарган авах арга Дэлгэрэнгүй
3 “Пропион хүчлийн бактериар баяжуулсан зөөлөн бяслаг үйлдвэрлэх арга” Дэлгэрэнгүй
5. Тоног төхөөрөмжийн туршилтын загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
6. Батлагдсан стандарт

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
7. Зөвлөмж

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
8. Заавар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
9. Патент

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Ч.Нарангэрэл, Хамагаева “Пропион хүчлийн бактериар баяжуулсан зөөлөн бяслаг үйлдвэрлэх арга” Дэлгэрэнгүй
10.Ашигтай загварын гэрчилгээ


Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 “Шар сүүний уургийн бэлдмэл үйлдвэрлэх арга” ашигтай 2012 Дэлгэрэнгүй
12. Техник эдийн засгийн үндэслэл

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
13. Газрын зураг, атлас

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
14. Шинэ онол, теором

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
15. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 “Гүүний сааманд бифидобактерийн ургах идэвхийг тодорхойлсон судалгаа” 2012 Дэлгэрэнгүй
2 Ч.Нарангэрэл, М.Нарангэрэл “Ямааны сүүний онцлог, уурагт бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх технологи сэдэвт судалгааны ажлын тойм” 2013 Дэлгэрэнгүй
16. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
17.Эрдэм шинжилгээний илтгэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Ch Narangerel., I S, Khamagaeva Resources, processing technology and utilization of milk from goats and sheep in Mongolia 2013 Дэлгэрэнгүй
18.Эрдэм шинжилгээний илтгэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Шар сүүний пробиотик ундаа үйлдвэрлэх арга Дэлгэрэнгүй
19.Аргачлал

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
20.Ишлэл


Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД