Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Монгол цагаан идээний технологи дамжуулалт үйлдвэрлэл



Салбар : Инженерийн ухаан, технологи

Төслийн дугаар : 9087087

Төслийн төрөл : Инновацийн төсөл

Хугацаа: 2012-2014

Санхүүжилт: 59000.00 мян.төг

Түлхүүр үг : Микробиологи, сүүнхүчлийн бичил биетэн, дрожж, нэрэлтийн төхөөрөмж, цэгээ, ферментаци, лактозын задрал

Үр дүн

1. Шимийн архи үйлдвэрлэх арга (шинэ бүтээл)-1
2. Монгол цагаан идээ судлалын төв-1
3. Монгол цагаан идээний үйлдвэрлэлд эрүүл ахуй, ариун цэврийн дэглэм хэвшүүлэх зөвлөмж -1
4. Монгол үндэстний хүнс судлал – нэг сэдэвт бүтээл -1
5. Монгол цагаан идээ “ сургалтын гарын авлага-1
6. Цагаан идээ боловсруулах төхөөрөмжийн сургалтын гарын авлага-1
7. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл, илтгэл-4
10. Спирт агуулсан сүүний ундааны стандарт /байгууллагын / -1

Удирдагч


Бүрэн эх

Эрдэм шинжилгээний бүтээл
1. Нэг сэдэвт бүтээл, ном, товхимол /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Монгол үндэстний хүнс судлал 2014 Дэлгэрэнгүй
2 Монгол нүүдэлчдийн тайлбар толь 2014 Дэлгэрэнгүй
2. Эрдмийн зэрэг горилсон бүтээлийн нэр

3. Шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүний загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Спирт агуулсан сүүний ундаа 2014 Дэлгэрэнгүй
4. Шинэ болон шинэчилсэн технологи /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Спирт агуулсан сүүний ундаа үйлдвэрлэх технологийн заавар 2014 Дэлгэрэнгүй
5. Тоног төхөөрөмжийн туршилтын загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Сүүнээс архи нэрэх төхөөрөмж 2014 Дэлгэрэнгүй
6. Батлагдсан стандарт

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 “Спирт агуулсан сүүний ундаа” 2014 Дэлгэрэнгүй
7. Зөвлөмж

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Монгол цагаан идээний үйлдвэрлэлд эрүүл ахуй, ариун цэврийн дэглэм хэвшүүлэх зөвлөмж 2013 Дэлгэрэнгүй
8. Заавар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 "Монгол цагаан идээ" 2013 Дэлгэрэнгүй
9. Патент

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 “ Шимийн архи үйлдвэрлэх арга “ 2015 Дэлгэрэнгүй
10.Ашигтай загварын гэрчилгээ


Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
12. Техник эдийн засгийн үндэслэл

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Шимийн архиний үйлдвэрийн ТЭЗҮ 2009 Дэлгэрэнгүй
13. Газрын зураг, атлас

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
14. Шинэ онол, теором

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
15. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
16. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 “Монгол цагаан идээний технологи дамжуулалт-үйлдвэрлэл” 2014 Дэлгэрэнгүй
2 "Монгол цагаан идээний технологи дамжуулалт-үйлдвэрлэл” 2015 Дэлгэрэнгүй
17.Эрдэм шинжилгээний илтгэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Монгол цагаан идээ ба өв уламжлал 2014 Дэлгэрэнгүй
18.Эрдэм шинжилгээний илтгэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Innovation in technology of Shimiin arkhi. The characteristics of cultural interaction in East Asia. 2013 Дэлгэрэнгүй
2 Mongolian traditional fermented foods 2013 Дэлгэрэнгүй
19.Аргачлал

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
20.Ишлэл


Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД