Салбар : Инженерийн ухаан, технологи
Төслийн дугаар :
Төслийн төрөл : Инновацийн төсөл
Хугацаа: 2017-2020
Санхүүжилт: 90,000.0 мян.төг
Түлхүүр үг : Шар сүү, талх, ундаа
Үр дүн
1. Шар сүүний шинж чанар, үйлдвэрлэл, хэрэглээ, Монгол орны шар сүүний нөөцийн судалгаа хийгдсэн.
2. Super шар сүүний ундаа манготой, Super шар сүүний ундаа чацарганатай гэсэн 2 нэр төрлийн ундааг үйлдвэрлэв.
3. Хөрөнгийн болон хөрөнгийн бус аргаар шар сүүгээр баяжуулсан талх үйлдвэрлэв.
4. Шар сүүний ундаа үйлдвэрлэх технологи, Шар сүүний пробиотик ундаа үйлдвэрлэх технологи, Хөрөнгийн аргаар шар сүүтэй талх үйлдвэрлэх технологи, Хөрөнгийн бус аргаар талх үйлдвэрлэх технологийн нийт 4 заавар батлуулсан /МААБС-ийн эрдмийн зөвлөлийн хурал 2020.01/.
5. Төслийн хүрээнд бакалаврын 2, магистрын 2 оюутан судалгааны ажил гүйцэтгэж 1 оюутан магистрын зэрэг, 2 оюутан бакалаврын зэрэг хамгаалсан.
6. Судалгааны ажлын үр дүнгээр Шим тэжээллэг хүнс, эрүүл мэнд, Оюутны эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл, “Мал аж ахуйн шинжлэл-2020”, Хүнсний шим судлал-2017 багш нарын ЭШХ-ын эмхэтгэлд нийт 3 өгүүлэл хэвлүүлсэн.