Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Шар сүүгээр баяжуулсан пробиотик ундаа,талх үйлдвэрлэх технологи



Салбар : Инженерийн ухаан, технологи

Төслийн дугаар :

Төслийн төрөл : Инновацийн төсөл

Хугацаа: 2017-2020

Санхүүжилт: 90,000.0 мян.төг

Түлхүүр үг : Шар сүү, талх, ундаа

Үр дүн

1. Шар сүүний шинж чанар, үйлдвэрлэл, хэрэглээ, Монгол орны шар сүүний нөөцийн судалгаа хийгдсэн.
2. Super шар сүүний ундаа манготой, Super шар сүүний ундаа чацарганатай гэсэн 2 нэр төрлийн ундааг үйлдвэрлэв.
3. Хөрөнгийн болон хөрөнгийн бус аргаар шар сүүгээр баяжуулсан талх үйлдвэрлэв.
4. Шар сүүний ундаа үйлдвэрлэх технологи, Шар сүүний пробиотик ундаа үйлдвэрлэх технологи, Хөрөнгийн аргаар шар сүүтэй талх үйлдвэрлэх технологи, Хөрөнгийн бус аргаар талх үйлдвэрлэх технологийн нийт 4 заавар батлуулсан /МААБС-ийн эрдмийн зөвлөлийн хурал 2020.01/.
5. Төслийн хүрээнд бакалаврын 2, магистрын 2 оюутан судалгааны ажил гүйцэтгэж 1 оюутан магистрын зэрэг, 2 оюутан бакалаврын зэрэг хамгаалсан.
6. Судалгааны ажлын үр дүнгээр Шим тэжээллэг хүнс, эрүүл мэнд, Оюутны эрдэм шинжилгээний бага хурлын эмхэтгэл, “Мал аж ахуйн шинжлэл-2020”, Хүнсний шим судлал-2017 багш нарын ЭШХ-ын эмхэтгэлд нийт 3 өгүүлэл хэвлүүлсэн.

Удирдагч


Эрдэм шинжилгээний бүтээл
1. Нэг сэдэвт бүтээл, ном, товхимол /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
2. Эрдмийн зэрэг горилсон бүтээлийн нэр

3. Шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүний загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
4. Шинэ болон шинэчилсэн технологи /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
5. Тоног төхөөрөмжийн туршилтын загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
6. Батлагдсан стандарт

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
7. Зөвлөмж

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
8. Заавар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Шар сүүний ундаа үйлдвэрлэх технологийн заавар 2022 Дэлгэрэнгүй
2 Шар сүүний пробиотик ундаа үйлдвэрлэх технологийн заавар 2022 Дэлгэрэнгүй
3 Хөрөнгийн аргаар шар сүүтэй талх үйлдвэрлэх технологийн заавар 2022 Дэлгэрэнгүй
4 Хөрөнгийн бус аргаар талх үйлдвэрлэх технологийн заавар 2022 Дэлгэрэнгүй
9. Патент

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
10.Ашигтай загварын гэрчилгээ


Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
12. Техник эдийн засгийн үндэслэл

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
13. Газрын зураг, атлас

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
14. Шинэ онол, теором

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
15. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
16. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 “Дулааны боловсруулалтын үеийн шар сүүний өөрчлөлт”, 2017 Дэлгэрэнгүй
2 “Шар сүүний уургийн агууламж, антиоксидант идэвхийн судалгаа”, 2019 Дэлгэрэнгүй
3 “Хөрөнгөний дрожжийн омог ялган тодорхойлж, сонгон шалгаруулсан үр дүн” 2020 Дэлгэрэнгүй
17.Эрдэм шинжилгээний илтгэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
18.Эрдэм шинжилгээний илтгэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 “Шар сүүний ундаа үйлдвэрлэх технологийн судалгаа” Дэлгэрэнгүй
2 Шар сүүг талх үйлдвэрлэлд ашиглах боломж” Дэлгэрэнгүй
3 “Шар сүүний ундаа үйлдвэрлэх технологийн судалгаа” Дэлгэрэнгүй
4 “Шар сүүг ашиглан пробиотик үйлчилгээтэй исгэлэн ундаа үйлдвэрлэх технологийг судалсан дүн” Дэлгэрэнгүй
5 “Шар сүүг ундаа үйлдвэрлэлд ашиглах боломж” Дэлгэрэнгүй
19.Аргачлал

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
20.Ишлэл


Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД