Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Бэлчээрийн монгол малын махны хэв шинж, гарал үүслийн баталгаажуулалт



Салбар : Хөдөө аж ахуйн (ХАА) шинжлэх ухаан

Төслийн дугаар : 0032

Төслийн төрөл : ШУТ төсөл

Хугацаа: 2005-2007

Санхүүжилт: 118361700 мян.төг

Түлхүүр үг : нухаш, хиам, хатаасан мах, жор, царцмаг, нөөшилсөн мах

Үр дүн

1. Махны нөөцийн мониторингийн үнэлгээ, хэтийн төлвийн судалгааны дүн
2. Бэлчээрийн монгол малын махны өвөрмөц хэв шинж, гарал үүслийн харьцуулсан судалгааны үр дүнг баталгаажуулах
3. Махны үйлдвэрлэлийн технологи болон ариун цэвэр, эрүүл ахуйн хяналтыг Европын холбооны орнуудын стандартын жишигт ойртуулах
4. Өртөг шингэсэн болон зохицуулах үйлчилгээтэй махан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх технологийн шийдэл
5. Шинэ бүтээгдэхүүний технологи
6. Шинэ бүтээгдэхүүний эрхийн хамгаалалт тогтоолгох
7. Мах боловсруулах үйлдвэрүүдэд НАССР, СМР системийг нэвтрүүлэх
8. Европын стандартын жишигт нийцсэн "Махны бөөний зах"-ын сүлжээ боловсруулах

Удирдагч


Бүрэн эх

Эрдэм шинжилгээний бүтээл
1. Нэг сэдэвт бүтээл, ном, товхимол /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
2. Эрдмийн зэрэг горилсон бүтээлийн нэр

3. Шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүний загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
4. Шинэ болон шинэчилсэн технологи /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
5. Тоног төхөөрөмжийн туршилтын загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
6. Батлагдсан стандарт

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Хагас боловсруулсан махан бүтээгдэхүүн. MNS 1804: 2006 Дэлгэрэнгүй
2 Хүнсний зориулалттай дотор мах, дайвар түүхий эд болон тэдгээрийн бүтээгдэхүүн. MNS 1023: 2007 Дэлгэрэнгүй
3 Уламжлалт хатаасан махан бүтээгдэхүүн Борц. MNS 3002: 2007 Дэлгэрэнгүй
4 Үхэр, өсвөр үхэр, адууны өрөөл, тал өрөөл, хонь, хурга, ямааны гулууз мах. MNS 1111: 2007 Дэлгэрэнгүй
5 Чанамал ба утлагат махан бүтээгдэхүүн. MNS 2060: 2007 Дэлгэрэнгүй
6 Нөөшилсөн махан бүтээгдэхүүн. MNS 1563: 2007 Дэлгэрэнгүй
7 Төрөл бүрийн хиам. MNS 108: 2007 Дэлгэрэнгүй
8 Амталж хатаасан мах. MNS 5758: 2007 Дэлгэрэнгүй
9 Хүнсний олон улсын худалдаанд баримтлах ёс зүй. MNS CAC/RCP 20: 2007 Дэлгэрэнгүй
10 Савласан хүнсний бүтээгдэхүүний шошгололтонд тавих ерөнхий шаардлага. MNS CAC 1: 2007 Дэлгэрэнгүй
11 Баталгаа гаргах ерөнхий зөвлөмж. MNS CAC/GL 1: 2007 Дэлгэрэнгүй
12 Шим тэжээлт чанарыг шошгонд тусгах зөвлөмж. MNS CAC/GL 2: 2007 Дэлгэрэнгүй
13 Хүнсний нэмэлтийн ерөнхий стандарт. MNS CAC 192: 2007 Дэлгэрэнгүй
14 Худалдаанд нийлүүлэх хүнсний нэмэлтийн шошгололтонд тавих шаардлага. MNS CAC107: 2007 Дэлгэрэнгүй
15 Хүнсний давсны стандарт. MNS CAC150: 2007 Дэлгэрэнгүй
16 Хүнсний бүтээгдэхүүн дэх хорт болон бохирдуулагч бодисын ерөнхий стандарт MNS. CAC193: 2007 Дэлгэрэнгүй
17 Олон улсын худалдаанд баримтлахыг зөвлөсөн тохиолдлын чанартай бохирдлын үеийн хүнсний бүтээгдэхүүн дэх цацраг идэвхит изотопын хэмжээ. MNS CAC/GL 5: 2007 Дэлгэрэнгүй
18 Загасанд агуулагдах метилт мөнгөн усны зөвшөөрөгдөх хэмжээ. MNS CAC/GL 6: 2007 Дэлгэрэнгүй
19 Хүнсний бүтээгдэхүүн болон сав боодлын материал дахь хлорт винилийн мономер ба акрилнитрилийн зөвлөмж хэмжээ. MNS CAC/GL 7: 2007 Дэлгэрэнгүй
20 Цацрагаар боловсруулсан хүнсний бүтээгдэхүүний ерөнхий стандарт. MNS CAC106: 2007 Дэлгэрэнгүй
21 Хүнсийг цацрагаар боловсруулах дадлын олон улсын зөвлөмж стандарт. MNS CAC/GL 19: 2007 Дэлгэрэнгүй
22 Хүнсний импорт, экспортын хяналт баталгаажуулалтын зарчим. MNS CAC/GL 20: 2007 Дэлгэрэнгүй
7. Зөвлөмж

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
8. Заавар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Уураг-эрсдээр баяжуулсан элэгний нухаш үйлдвэрлэх технологийн заавар Дэлгэрэнгүй
2 Зохицуулах үйлчилгээтэй "Баялаг" элэгний нухаш үйлдвэрлэх технологийн заавар Дэлгэрэнгүй
3 Зохицуулах үйлчилгээтэй "Шим дэм" цусан хиам үйлдвэрлэх технологийн заавар Дэлгэрэнгүй
4 Үр тариагаар баяжуулсан зохицуулах үйлчилгээтэй царцмаган хиам үйлдвэрлэх технологийн заавар Дэлгэрэнгүй
5 Эслэгээр баяжуулсан котлет үйлдвэрлэх технологийн заавар Дэлгэрэнгүй
6 Амталж хатаасан мах үйлдвэрлэх технологийн заавар Дэлгэрэнгүй
9. Патент

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
10.Ашигтай загварын гэрчилгээ


Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 "Уураг эрдэсээр баяжуулсан элэгний нухаш үйлдвэрлэх арга" №1405.-06-27. 2006 Дэлгэрэнгүй
2 Элэгний нухаш "Баялаг"жор №1583. -11-28. 2007 Дэлгэрэнгүй
3 Царцмаган хиам №1578.-11-28. 2007 Дэлгэрэнгүй
4 Эслэгээр баяжуулсан котлет №1579.-11-28. 2007 Дэлгэрэнгүй
5 Цусан хиам "Шим дэм" №1582.-11-28. 2007 Дэлгэрэнгүй
6 Амталж хатаасан махан таташ"-ний жор №1580.-11-28. 2007 Дэлгэрэнгүй
7 Амталж хатаасан мах №1581.-11-28 2007 Дэлгэрэнгүй
12. Техник эдийн засгийн үндэслэл

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Цехийн ТЭЗҮ, олон улсын төсөл: Дэлгэрэнгүй
2 "Ноён трейд"ХХК-ы байгуулах яс боловсруулах жижиг үйлдвэрийн төсөл Дэлгэрэнгүй
3 "Мах судлалын лаборатори" олон улсын төсөл Дэлгэрэнгүй
13. Газрын зураг, атлас

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
14. Шинэ онол, теором

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
15. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Mongolian cattle meat quality features Viandes & Produits carnes, ADIV France, vol.24(6) nov-dec 2005 Дэлгэрэнгүй
16. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
17.Эрдэм шинжилгээний илтгэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
18.Эрдэм шинжилгээний илтгэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
19.Аргачлал

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Бод мал төхөөрөх шугам. Дэлгэрэнгүй
2 Амталж хатаасан мах. Дэлгэрэнгүй
3 Элэгний нухаш үйлдвэрлэх технологи. Дэлгэрэнгүй
4 Нарийн зайдас үйлдвэрлэх технологи Дэлгэрэнгүй
20.Ишлэл

1.Монголын гэрийн тэжээмэл амьтны хүнс (нохой, муурны хоол)-ний бүтээгдэхүүнийг экспортлох боломжтой гол зах зээл USAID from the american people, Эдийн засгийн бодлогын шинэчлэлт, өрсөлдөх чадвар төсөл, -УБ., 2005.06
2.Нохой, муур тэжээе гэвэл… Күкэ Б, Цэрэв Ш, -УБ., 1999
3.Кормление и лечение собак Хохрин С.И, Рыженко В.И, -Москва., 2000
4.www. Fanciers. Com
5.www. Canismajor. Com / dog
6.Тэжээвэр амьтдын тухайд, Ардын эрх-2007.01.18
7.Нохой муурны өвчин, Оргил Д, Намсрайжав Д, -УБ., 1998
8.Жижиг дунд үйлдвэрийн төсөл ба технологи зааварчилгаа. Дашбалдир Н, -УБ., 2004

Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД