Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Хүүхдийн шүд эрүүлжүүлэх ба ясны бодисын солилцоог дэмжих хоолны технологи



Салбар : Анагаах ухаан, эрүүл мэндийн шинжлэх ухаан

Төслийн дугаар : 960009

Төслийн төрөл : ШУТ төсөл

Хугацаа: 2005-2006

Санхүүжилт: 9306800 мян.төг

Түлхүүр үг : Сүүн, холимог, байнгын шүдний зуулт, зажлах хүч, яс сийрэгжилт, ясны эрдэсжилт, реологи, чиглэсэн үйлчилгээтэй хоол, эрдэст бэлдмэл

Үр дүн

1.Тодорхой насны бүлгийн Монгол хүүхдийн хоол тэжээлийн зажлах, бутлах чадварыг шүдний хорших талбайн үзүүлэлтээр тодорхойлсон дүн
2. Өгүүлэл нийтлүүлэх -1
3. Хоол хүнсний зарим бүтээгдэхүүн, тэдгээрийн түүхий эдийн реологийн судалгааны үзүүлэлт:

Удирдагч


Бүрэн эх

Эрдэм шинжилгээний бүтээл
1. Нэг сэдэвт бүтээл, ном, товхимол /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
2. Эрдмийн зэрэг горилсон бүтээлийн нэр

3. Шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүний загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
4. Шинэ болон шинэчилсэн технологи /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
5. Тоног төхөөрөмжийн туршилтын загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
6. Батлагдсан стандарт

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
7. Зөвлөмж

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
8. Заавар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
9. Патент

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
10.Ашигтай загварын гэрчилгээ


Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
12. Техник эдийн засгийн үндэслэл

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
13. Газрын зураг, атлас

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
14. Шинэ онол, теором

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
15. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
16. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 З.Ичинхорлоо, Ц.Зууннаст, Г.Эрдэмбаяр Зарим сүү, цагаан идээний эрдэсжүүлэх ба хоргүйжүүлэх үйлчилгээг судалсан дүнгээс /ШУТИС-ийн эрдэм шинжилгээний бүтээлийн эмхэтгэл, / 2005 Дэлгэрэнгүй
2 З.Ичинхорлоо, Г.Эрдэмбаяр Биосорбент-цагаан идээн хүнс /БИАС-ийн эрдэм шинжилгээний онолын хурлын бага хурлын эмхэтгэл, х-18, / 2005 Дэлгэрэнгүй
3 Б.Мягмарсүрэн, Л.Дамдинсүрэн , Малын шөрмөсний эрдэс бодисын судалгаа /ШУТИС-ийн Эрдэм шинжилгээний бичиг, / 2006 Дэлгэрэнгүй
4 Р.Ариунтунгалаг, Д.Өнгөт-Од, З.Ичинхорлоо, Ш. Жадамба, Г.Лхагваа Өндөгний лизоцимийн бактерийн эсрэг шинж чанарын судалгаа /Эрүүл мэнд сэтгүүлийн оны 3-р сарын дугаарт хэвлэгдэнэ/ 2007 Дэлгэрэнгүй
5 Д.Баярсайхан, Г.Лхагваа, Г.Энхтайван, З.Ичинхорлоо Хүүхдийн хоол хүнсэнд сүү, цагаан идээ нэмэгдлээр хэрэглэсэн үеийн ясны эрдэсжилтийн хөдлөлзүйн судалгаа /Эрүүл мэнд сэтгүүлийн оны 1-р сарын дугаарт хэвлэгдсэн/ 2007 Дэлгэрэнгүй
6 Р. Ариунтунгалаг, Д. Өнгөт-Од, З.Ичинхорлоо, Ш. Жадамба, Г.Лхагваа , Өндөгний лизоцимын бактерийн эсрэг шинж чанарын судалгаа /Эрүүл мэндийн шинжлэх ухаан сэтгүүл/ .01 2007 Дэлгэрэнгүй
17.Эрдэм шинжилгээний илтгэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
18.Эрдэм шинжилгээний илтгэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 1-6 настай хүүхдийн сүүн шүдний өвчлөл ба түүнийг үүсгэгч хүчин зүйлс Н.Пүрэвжав. Ж.Билгээ нар Дэлгэрэнгүй
2 Б.Өнөрбилэг Сүүн, холимог, байнгын зуулттай хүүхдүүдийн шүдний зажлуурын чадавхийг оклюзограммын аргаар тодорхойлсон дүн . Н.Пүрэвжав, Дэлгэрэнгүй
3 Ц.Зууннаст Сүү цагаан идээний эрдэсжүүлэх ба хоргүйжүүлэх үйлчилгээг судалсан дүн З.Ичинхорлоо Эрдэмбаяр Дэлгэрэнгүй
4 Б.Өнөрбилэг Монголчуудын шүдний эрүүл мэндийн боловсрол олгож байсан уламжлалт аргууд Н.Пүрэвжав, Дэлгэрэнгүй
5 Д.Баярсайхан Цэцэрлэгийн ба сургуулийн насны хүүхдийн ясны эрдэсжилтийг densitometr багажаар тодорхойлсон дүн /Хүрэлтогоот – , Анагаахын залуу судлаачдын эрдэм шинжилгээний бага хурал / Илтгэлүүдийн хураангуй, тал 48х, УБ 2006 Дэлгэрэнгүй
6 Д.Баярсайхан Сульдаа өвчний үеийн эрдсийн солилцоо /Бие бялдар сэргээн засах судлалын Монголын нийгэмлэг II чуулга уулзалт/ Илтгэлүүдийн хураангуй, тал 32х, УБ 2006 Дэлгэрэнгүй
19.Аргачлал

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
20.Ишлэл


Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД