Салбар : Анагаах ухаан, эрүүл мэндийн шинжлэх ухаан
Төслийн дугаар : 960009
Төслийн төрөл : ШУТ төсөл
Хугацаа: 2005-2006
Санхүүжилт: 9306800 мян.төг
Түлхүүр үг : Сүүн, холимог, байнгын шүдний зуулт, зажлах хүч, яс сийрэгжилт, ясны эрдэсжилт, реологи, чиглэсэн үйлчилгээтэй хоол, эрдэст бэлдмэл
Үр дүн
1.Тодорхой насны бүлгийн Монгол хүүхдийн хоол тэжээлийн зажлах, бутлах чадварыг шүдний хорших талбайн үзүүлэлтээр тодорхойлсон дүн
2. Өгүүлэл нийтлүүлэх -1
3. Хоол хүнсний зарим бүтээгдэхүүн, тэдгээрийн түүхий эдийн реологийн судалгааны үзүүлэлт: