Салбар : Хөдөө аж ахуйн (ХАА) шинжлэх ухаан
Төслийн дугаар :
Төслийн төрөл : ШУТ төсөл
Хугацаа: 2002-2004
Санхүүжилт: 22381200 мян.төг
Түлхүүр үг : тосны хүчил, уушги, дэлүү, гүзээ, дотор мах
Үр дүн
1. "Монгол малын махны найрлагын хүнс тэжээлийн үнэт чанарын үзүүлэлтүүд" эмхтгэл, товхимол
2. Зарим нэрийн дагалдах бүтээгдэхүүний өвөрмөц давуу талыг ашиглан удаан хадгалагдах шинэ нэрийн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх технологиуд:
- "Эрдэс" бэлдмэлийг бэлтгэх арга, жор шинэ бүтээлийн патент №2266
- Гэрийн тэжээвэр амьтны хоол "Асар, Басар" шинэ бүтээлийн патент №2287
- "Эрдэс" бэлдмэл үйлдвэрлэх технологийн заавар
- Уушгины уургийн гидролизат үйлдвэрлэх технологийн заавар
- Уушгины шөлний хатаамал үйлдвэрлэх технологийн заавар
- Гэрийн тэжээвэр амьтанд зориулсан "Асар, Басар" амьтны хуурай хоол үйлдвэрлэх технологийн заавар
- Гүзээний цэлцэн үйлдвэрлэх технологи
- Уушгины шөлний хатаамал үйлдвэрлэх технологи
- Гүзээний шөлний хатаамал үйлдвэрлэх технологи
- Дэлүүний шөлний хатаамал үйлдвэрлэх технологи
3. - "Амьтан ба ургамлын гаралтай өөх тос-тосны хүчлийн метилийн эфирийг хийн хроматографийн аргаар шинжлэх". Монгол улсын стандарт. MNS ISO 5508:2004
- "Амьтан ба ургамлын гаралтай өөх тос-тосны хүчлийн метилийн эфир бэлтгэх". Монгол улсын стандарт. MNS ISO 5509:2004
4. - Хоногт 20 бод, 250 бог мал нядалж, мах боловсруулах үйлдвэрийн төсөл, зураг
- Дотор мах боловсруулах цехийн загвар төсөл, зураг
- Махны шинэлэг байдлыг алдагдуулалгүйгээр орчны агаарын найрлагыг өөрчилсөн орчинд савлах төхөөрөмжийн төсөл
- Махан бүтээгдэхүүн хэвлэх төхөөрөмжийн төсөл