Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Бэлчээрийн монгол малын махны өвөрмөц онцлог



Салбар : Хөдөө аж ахуйн (ХАА) шинжлэх ухаан

Төслийн дугаар :

Төслийн төрөл : ШУТ төсөл

Хугацаа: 2002-2004

Санхүүжилт: 22381200 мян.төг

Түлхүүр үг : тосны хүчил, уушги, дэлүү, гүзээ, дотор мах

Үр дүн

1. "Монгол малын махны найрлагын хүнс тэжээлийн үнэт чанарын үзүүлэлтүүд" эмхтгэл, товхимол
2. Зарим нэрийн дагалдах бүтээгдэхүүний өвөрмөц давуу талыг ашиглан удаан хадгалагдах шинэ нэрийн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх технологиуд:
- "Эрдэс" бэлдмэлийг бэлтгэх арга, жор шинэ бүтээлийн патент №2266
- Гэрийн тэжээвэр амьтны хоол "Асар, Басар" шинэ бүтээлийн патент №2287
- "Эрдэс" бэлдмэл үйлдвэрлэх технологийн заавар
- Уушгины уургийн гидролизат үйлдвэрлэх технологийн заавар
- Уушгины шөлний хатаамал үйлдвэрлэх технологийн заавар
- Гэрийн тэжээвэр амьтанд зориулсан "Асар, Басар" амьтны хуурай хоол үйлдвэрлэх технологийн заавар
- Гүзээний цэлцэн үйлдвэрлэх технологи
- Уушгины шөлний хатаамал үйлдвэрлэх технологи
- Гүзээний шөлний хатаамал үйлдвэрлэх технологи
- Дэлүүний шөлний хатаамал үйлдвэрлэх технологи
3. - "Амьтан ба ургамлын гаралтай өөх тос-тосны хүчлийн метилийн эфирийг хийн хроматографийн аргаар шинжлэх". Монгол улсын стандарт. MNS ISO 5508:2004
- "Амьтан ба ургамлын гаралтай өөх тос-тосны хүчлийн метилийн эфир бэлтгэх". Монгол улсын стандарт. MNS ISO 5509:2004
4. - Хоногт 20 бод, 250 бог мал нядалж, мах боловсруулах үйлдвэрийн төсөл, зураг
- Дотор мах боловсруулах цехийн загвар төсөл, зураг
- Махны шинэлэг байдлыг алдагдуулалгүйгээр орчны агаарын найрлагыг өөрчилсөн орчинд савлах төхөөрөмжийн төсөл
- Махан бүтээгдэхүүн хэвлэх төхөөрөмжийн төсөл

Удирдагч


Бүрэн эх

Эрдэм шинжилгээний бүтээл
1. Нэг сэдэвт бүтээл, ном, товхимол /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Монгол малын махны үндсэн үзүүлэлтүүд. УБ он. 2 х.х 2005 Дэлгэрэнгүй
2. Эрдмийн зэрэг горилсон бүтээлийн нэр

3. Шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүний загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
4. Шинэ болон шинэчилсэн технологи /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Гүзээний цэлцэн үйлдвэрлэх технологи Дэлгэрэнгүй
2 Уушгины шөлний хатаамал үйлдвэрлэх технологи Дэлгэрэнгүй
3 Гүзээний шөлний хатаамал үйлдвэрлэх технологи Дэлгэрэнгүй
4 Дэлүүний шөлний хатаамал үйлдвэрлэх технологи Дэлгэрэнгүй
5. Тоног төхөөрөмжийн туршилтын загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Хоногт 20 бод, 250 бог мал нядалж, мах боловсруулах үйлдвэрийн төсөл Дэлгэрэнгүй
6. Батлагдсан стандарт

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 "Амьтан ба ургамлын гаралтай өөх тос-тосны хүчлийн метилийн эфирийг хийн хроматографийн аргаар шинжлэх". Монгол улсын стандарт. MNS ISO 5508: 2004 Дэлгэрэнгүй
2 "Амьтан ба ургамлын гаралтай өөх тос-тосны хүчлийн метилийн эфир бэлтгэх". Монгол улсын стандарт. MNS ISO 5509: 2004 Дэлгэрэнгүй
7. Зөвлөмж

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
8. Заавар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 "Эрдэс" бэлдмэл үйлдвэрлэх технологийн заавар Дэлгэрэнгүй
2 Уушгины уургийн гидролизат үйлдвэрлэх технологийн заавар Дэлгэрэнгүй
3 Уушгины шөлний үйлдвэрлэх технологийн заавар Дэлгэрэнгүй
4 Гэрийн тэжээвэр амьтанд зориулсан "Асар, Басар" хуурай хоол үйлдвэрлэх технологийн заавар Дэлгэрэнгүй
9. Патент

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 "Эрдэс" бэлдмэлийг бэлтгэх арга, жор шинэ бүтээлийн патент №2266 Дэлгэрэнгүй
2 Гэрийн тэжээвэр амьтны хоол "Асар, Басар" шинэ бүтээлийн патент №2287 Дэлгэрэнгүй
10.Ашигтай загварын гэрчилгээ


Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
12. Техник эдийн засгийн үндэслэл

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
13. Газрын зураг, атлас

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
14. Шинэ онол, теором

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
15. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
16. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
17.Эрдэм шинжилгээний илтгэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
18.Эрдэм шинжилгээний илтгэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
19.Аргачлал

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
20.Ишлэл


Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД