Салбар : Хөдөө аж ахуйн (ХАА) шинжлэх ухаан
Төслийн дугаар :
Төслийн төрөл : ШУТ төсөл
Хугацаа: 1986-1990
Санхүүжилт: 309.6 мян.төг
Түлхүүр үг : ургац, таримал, өвчин, тэсвэрлэлт, амт чанар, хугацаа
Үр дүн
Төмсний 45 сорт дээжүүдийг тав ба гурван жилийн хугацаатай 2 үе шатаар ургалтын хугацаа, ургац, вирус, ризиоктомиз парш өвчин зэрэг өвчний тэсвэрлэлт, амт чанарын үзүүлэлтүүдийн стандарт сорт Берлихинген, Приекульский ранний сорттой харьцуулан авч үзлээ. Сорт дээжүүдийг сорьж туршсан 5 жилийн дүнгээс үзэхэд Б-29-4-18 дээж, Огон¸к сорт, ургацаараа давуу, ургалтын хугацаагаараа Полет, Приобский сорт ургалтын хугацаа богинотой, өвчин тэсвэрлэлтээрээ болон амтаар нутгийн 39 дээж бусдаасаа илүү байна.
Удирдагч