Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Шинэ төрлийн бакбэлдмэл, бакконцентрат ашиглаж мах, сүүн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх технологи боловсруулж нэвтрүүлэх



Салбар : Инженерийн ухаан, технологи

Төслийн дугаар :

Төслийн төрөл : ШУТ төсөл

Хугацаа: 1987-1990

Санхүүжилт: мян.төг

Түлхүүр үг : бакбэлдмэл, бакконцентрат, хатаасан хуурай хөрөнгө, исгэлэн сүүн бүтээгдэхүүн

Үр дүн

Судалгааны үр дүнд ардын уламжлалт аргаар бэлтгэсэн исгэлэн сүүн бүтээгдэхүүний дээжнээс сүүн хүчлийн бактерийн омгуудыг ялган авч физиологи биохимийн үзүүлэтүүдийг тодорхойлсны үндсэн дээр нийт 20 гаруй дээжнээс Streptococcus-ын 14, Leuconostoc-ын 5, Lactobacillus-ын 7 омгийг ялган авсан. Эдгээр омгуудын хэлбэр зүй, биохимийн үзүүлэлтүүд нь уг омгуудыг исгэлэн сүүн бүтээгдэхүүний хөрөнгө бэлтгэхэд ашиглаж болохыг нотолсон.

Удирдагч


Бүрэн эх

Эрдэм шинжилгээний бүтээл
1. Нэг сэдэвт бүтээл, ном, товхимол /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
2. Эрдмийн зэрэг горилсон бүтээлийн нэр

3. Шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүний загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Эмчилгээ сувиллын шинж чанартай исгэлэн сүүн бүтээгдэхүүн Тамир, Галба үйлдвэрлэх технологийг боловсруулсан Дэлгэрэнгүй
4. Шинэ болон шинэчилсэн технологи /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
5. Тоног төхөөрөмжийн туршилтын загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
6. Батлагдсан стандарт

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
7. Зөвлөмж

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
8. Заавар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
9. Патент

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
10.Ашигтай загварын гэрчилгээ


Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
12. Техник эдийн засгийн үндэслэл

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
13. Газрын зураг, атлас

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
14. Шинэ онол, теором

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
15. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
16. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
17.Эрдэм шинжилгээний илтгэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
18.Эрдэм шинжилгээний илтгэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
19.Аргачлал

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
20.Ишлэл


Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД