Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Монгол адууг мах сүүний чиглэлээр сонгон үржүүлэх технологи



Салбар : Хөдөө аж ахуйн (ХАА) шинжлэх ухаан

Төслийн дугаар :

Төслийн төрөл : ШУТ төсөл

Хугацаа: 2001-2003

Санхүүжилт: мян.төг

Түлхүүр үг : сүү, өөх, тосны исэлдэлт, бордоо

Үр дүн

1. Адууны булчин мах, өөх хүний биед хялбар шингэх ханаагүй тосны хүчил, түүний дотор олон холбоот ханаагүй линол, линолейний хүчлээр бусад төрлийн малын мах, өөхнөөс илүү баялаг байгааг тогтоосон.
2. Удаан хугацаагаар хэрэглэхэд үл тохирох өвөрмөц шинж чанартай, ялангуяа адууны дотор өөхөнд тосны исэлдэлтийн процесс илүү эрчимтэй явагдан амархан хуршиж мууддаг болохыг тогтоосон.
3. Уламжлалт аргаар төхөөрсөн адууны мах, өөхний дээжийг нам температурт 1 сараас илүүгүй хугацаагаар хадгалж болохгүй.
4. Адууны өөхний хадгалалтын хугацааг уртасгахын тулд исэлдэлтийн эсрэг бодис зайлшгүй нэмэх хэрэгтэй болохыг тогтоосон.

Удирдагч


Бүрэн эх

Эрдэм шинжилгээний бүтээл
1. Нэг сэдэвт бүтээл, ном, товхимол /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
2. Эрдмийн зэрэг горилсон бүтээлийн нэр

3. Шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүний загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
4. Шинэ болон шинэчилсэн технологи /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
5. Тоног төхөөрөмжийн туршилтын загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
6. Батлагдсан стандарт

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
7. Зөвлөмж

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
8. Заавар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
9. Патент

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
10.Ашигтай загварын гэрчилгээ


Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
12. Техник эдийн засгийн үндэслэл

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
13. Газрын зураг, атлас

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
14. Шинэ онол, теором

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
15. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
16. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
17.Эрдэм шинжилгээний илтгэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
18.Эрдэм шинжилгээний илтгэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
19.Аргачлал

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
20.Ишлэл


Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД