Салбар : Хөдөө аж ахуйн (ХАА) шинжлэх ухаан
Төслийн дугаар :
Төслийн төрөл : ШУТ төсөл
Хугацаа: 1986-1988
Санхүүжилт: 72.0 мян.төг
Түлхүүр үг : хүнсний үйлдвэр, хаягдалгүй технологи, түүхий эд, малын цус
Үр дүн
Малыг нядлахад гарах цусыг хими, физикийн аргаар цайруулах лаборатори болон хагас үйлдвэрлэлийн туршилтын ажлыг явуулж, Малын цусыг цайруулах технологийн баримт бичгийг боловсруулж батлуулсан. Малын цусыг цайруулах туршилтын дүнд цайруулсан цусыг гарган авсан бөгөөд уг ажлыг үйлдвэрлэлд нэвтрүүлснээр 2000т чанамал хиам үйлдвэрлэхэд махны 12%-ийг цайруулсан цус эмульсээр орлуулна гэж үзвэл 200т мах хэмнэнэ.
Удирдагч