Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Хүнсний үйлдвэрт хаягдалгүй технологи нэвтрүүлэх түүхий эдийн нөөцийг зохистой ашиглах арга замыг хайж олох



Салбар : Хөдөө аж ахуйн (ХАА) шинжлэх ухаан

Төслийн дугаар :

Төслийн төрөл : ШУТ төсөл

Хугацаа: 1986-1988

Санхүүжилт: 72.0 мян.төг

Түлхүүр үг : хүнсний үйлдвэр, хаягдалгүй технологи, түүхий эд, малын цус

Үр дүн

Малыг нядлахад гарах цусыг хими, физикийн аргаар цайруулах лаборатори болон хагас үйлдвэрлэлийн туршилтын ажлыг явуулж, Малын цусыг цайруулах технологийн баримт бичгийг боловсруулж батлуулсан. Малын цусыг цайруулах туршилтын дүнд цайруулсан цусыг гарган авсан бөгөөд уг ажлыг үйлдвэрлэлд нэвтрүүлснээр 2000т чанамал хиам үйлдвэрлэхэд махны 12%-ийг цайруулсан цус эмульсээр орлуулна гэж үзвэл 200т мах хэмнэнэ.

Удирдагч


Бүрэн эх

Эрдэм шинжилгээний бүтээл
1. Нэг сэдэвт бүтээл, ном, товхимол /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
2. Эрдмийн зэрэг горилсон бүтээлийн нэр

3. Шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүний загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
4. Шинэ болон шинэчилсэн технологи /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
5. Тоног төхөөрөмжийн туршилтын загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
6. Батлагдсан стандарт

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
7. Зөвлөмж

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
8. Заавар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
9. Патент

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
10.Ашигтай загварын гэрчилгээ


Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
12. Техник эдийн засгийн үндэслэл

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
13. Газрын зураг, атлас

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
14. Шинэ онол, теором

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
15. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
16. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
17.Эрдэм шинжилгээний илтгэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
18.Эрдэм шинжилгээний илтгэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
19.Аргачлал

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
20.Ишлэл


Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД