Салбар : Инженерийн ухаан, технологи
Төслийн дугаар :
Төслийн төрөл : ШУТ төсөл
Хугацаа: 1996-1998
Санхүүжилт: 13059,9 мян.төг
Түлхүүр үг : үнэртбэлдмэл, хийнхроматографи, газрындээдхэсэг, үр, ястүр, дэгдэмхийхүчил, альдегид, Ribes nigrum L, Artemisa dracunculus L, Juniperus sibirica Burgsd.
Үр дүн
1. Витаминт шимт тэжээл-ийн жор технологийг боловсруулсан
2. Дархлаа сэргээх шимт тэжээл-ийн найрлага, техникийн даалгаврыг боловсруулсан
3. Иодот шимт тэжээл-ийг хот суурин газрын оршин суугчидад нилээд хэрэгцээтэй гэж бүтээсэн
4. Биоидвэхжүүлэгч тосон түрхлэг-ийг гоо сайхны үйлдвэрлэлд нэвтрүүлсэн
5. Пектинт тэжээл-ийг ходоод гэдэсний үрэвсэл намдаах, хоолны шингэцийг сайжруулах зориулалтаар хэрэглэхэд зориулан бүтээсэн
6. 13 нэрийн технологийн баримт бичиг боловсруулан батлуулсан
7. Шар сүүнээс хийжүүлсэн ундаа, квасс хийх технологи боловсруулсан
8. Нэрмэл архийг ашиглан, боловсруулалт хийх замаар дарсны үзүүлэлттэй ойролцоо дарслаг бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх бүрэн боломжтойг туршилтаар тогтоов
9. Гаргаж авсан эфирийн тоснуудыг үнэрт охийн хэлбэрт оруулж тэдгээрийг өөр хооронд нь тодорхой харьцаагаар олон хувилбараар зохиомжлон ундааны үнэрт бэлдмэлтийг буй болгож 5 төрлийн ундааны жор орцын нормыг боловсруулсан байна