Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Монгол улсад хэрэглэж буй будаг, нэмэлтийн жагсаалт



Салбар : Анагаах ухаан, эрүүл мэндийн шинжлэх ухаан

Төслийн дугаар :

Төслийн төрөл : ШУТ төсөл

Хугацаа: 1997-1998

Санхүүжилт: 2000.0 мян.төг

Түлхүүр үг : хүнсний нэмэлт, будаг, өвчлөл, стандарт, хүнс, хяналт

Үр дүн

Хүнсний томоохон үйлдвэрүүд болон нарийн боов, зайрмаг, ундааны хувийн үйлдвэрүүдэд хэрэглэж байгаа хүнсний нэмэлтүүдийг системтэй бүртгэдэггүй, тэдгээрийн хэрэглээ, эрүүл мэндийн нөлөөлөлд тавих хяналт сул байгааг тогтоосон. Судалгаанаас үзэхэд улсын хэмжээнд 70 нэр төрлийн, 13 ангиллын хүнсний нэмэлт хэрэглэж байна. Цаашид ялангуяа БНХАУ-с оруулж ирж байгаа хүнсний будаг нэмэлтүүдийг хими, хор судлалын шинжилгээнд оруулж, тэдгээрийн хурц болон архаг хордлого үүсгэх нөлөөллийн судалгаа зайлшгүй хийх, улмаар хүнсний будаг нэмэлтийн судалгааг хүн амын дундах харшил, хавдрын өвчлөлтэй харьцуулан судлах шаардлагатай.

Удирдагч


Эрдэм шинжилгээний бүтээл
1. Нэг сэдэвт бүтээл, ном, товхимол /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
2. Эрдмийн зэрэг горилсон бүтээлийн нэр

3. Шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүний загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
4. Шинэ болон шинэчилсэн технологи /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
5. Тоног төхөөрөмжийн туршилтын загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
6. Батлагдсан стандарт

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
7. Зөвлөмж

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
8. Заавар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
9. Патент

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
10.Ашигтай загварын гэрчилгээ


Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
12. Техник эдийн засгийн үндэслэл

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
13. Газрын зураг, атлас

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
14. Шинэ онол, теором

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
15. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
16. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
17.Эрдэм шинжилгээний илтгэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
18.Эрдэм шинжилгээний илтгэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
19.Аргачлал

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
20.Ишлэл


Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД