Салбар : Инженерийн ухаан, технологи
Төслийн дугаар :
Төслийн төрөл : ШУТ төсөл
Хугацаа: 1988-1988
Санхүүжилт: мян.төг
Түлхүүр үг : эрдэс бодис, эрдэнэ шиш, чөмөг, сүү, нөөц, ургац, үйлдвэр, нүүрс-ус
Үр дүн
Туршилт судалгааны ажлын үр дүн арвайн гурилыг ашигласан шинэ төрлийн чөмөгтэй хатуу чихрийн жор, техникийн нөхцөл боловсруулсан нь хүнсний түүхий эдийн нөөцийг зүй зохистой ашиглаж, бүтээгдэхүүний тэжээллэг чанарыг нэмэгдүүлэх, уураг, эрдэс бодис, витаминаар баялаг бүтээгдэхүүн бий болгоход хувь нэмэртэй юм. Арвайн гурилтай Залуус чихрийг Талх чихэр комбинатын чихрийн үйлдвэрт нэвтрүүлэхэд нэмэгдэл тоног төхөөрөмж шаардагдахгүй бөгөөд технологийн өөрчлөлт байхгүй одоогийн байгаа технологийн урсгал шугамаар үйлдвэрлэх боломжтой юм. Цаашид хүнсний бүтээгдэхүүнд арвайн гурилыг ашиглаж тэжээллэг чанар сайтай бүтээгдэхүүний хэмжээг нэмэгдүүлэх нь зүйтэй. Арвайн гурилыг ашиглан хүнсний бүтээгдэхүүний тэжээллэг чанарыг дээшлүүлэх нь манай улсын түүхий эдийн нөөц бололцоог зүй зохистой ашиглах, импортоор авч байгаа түүхий эд /сахар, өтгөрүүлсэн сүү/-ийн хэмжээг багасгах боломжийг бүрдүүлэх юм.
Удирдагч