Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Өрмөнцөр, жигнэмэгийн буцалтыг зохистой ашиглан шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх технологи



Салбар : Инженерийн ухаан, технологи

Төслийн дугаар :

Төслийн төрөл : ШУТ төсөл

Хугацаа: 1988-1988

Санхүүжилт: мян.төг

Түлхүүр үг : чихэр, тэжээл, бичиг, гурил, цавуу, шугам

Үр дүн

Хүнсний түүхий эдийн нөөцийг зохистой ашиглах, бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх технологи боловсруулах сэдвийн хүрээнд Өрмөнцөр үйлдвэрлэлийн явцад гарч буй буцалт ашиглан шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүний жор, технологи боловсруулах, ажлын дагуу туршилт, судалгааг 2 чиглэлээр явуулсны үр дүнд өрмөнцөрийн бат бэх чанарыг сайжруулсан, өрмөнцөрийн хавтангийн үйрмэг ашигласан шинэ нэрийн Сүүн ирис чихэр үйлдвэрлэх жор, технологи боловсруулсан нь тухайн үйлдвэрлэлд гарч буй буцалтын хэмжээг бага боловч бууруулах, түүхий эдийн нөөцийг зохистой ашиглахад зохих хувь нэмэр орууллаа. 1.Өрмөнцөрийн хавтангийн чанарыг /бат бэх, бүтэц/-ийг сайжруулах зорилгоор өөрийн орны түүхий эд болох бал бурмыг чанар сайжруулагчаар ашиглах туршилт явуулсан нь үр дүнтэй боллоо. 1 тн өрмөнцөрийн хавтан бэлтгэхэд 2.0 кг, нийт өрмөнцөр үйлдвэрлэлтэд жилд ойролцоогоор 430.0 кг бал бурам шаардлагатай. Энэ бүтээгдэхүүний өртгийг 2.2 мян.төгрөгөөр нэмэгдүүлж байгаа хэдий боловч гарч буй буцалтыг бууруулах, үргүй зардлыг багасгах, бүтээгдэхүүний чанарыг сайжруулах талаас нь авч үзвэл илүү үр ашигтай юм. Бал бурмыг хавтангийн чанар сайжруулагчаар ашигласнаар хавтангийн бат бэх чанар бал бурамгүй жороор бэлтгэсэн хавтангийнхтай харьцуулбал 16.9%-иар дээшилснээс гадна нийт үйлдвэрлэлтэд эзлэх нийт буцалтын хэмжээ 30.0%-33.0%-иар бууруулах боломж бүрдэж байна. Бал бурмыг хавтангийн чанар сайжруулагчаар ашиглахад ТЧҮН-ийн жигнэмэгийн үйлдвэрт нэмэгдэл тоног төхөөрөмж, хүн хүч шаардагдахгүй.

Удирдагч


Бүрэн эх

Эрдэм шинжилгээний бүтээл
1. Нэг сэдэвт бүтээл, ном, товхимол /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
2. Эрдмийн зэрэг горилсон бүтээлийн нэр

3. Шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүний загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 -Өрмөнцөр, жигнэмэгийн буцалтыг зохистой ашиглан шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх жор, технологи боловсруулах ажлын тайлан -Сүүн ирис үйлдвэрлэх технологийн заавар -Сүүн ирис чихэр - техникийн нөхцөл Дэлгэрэнгүй
4. Шинэ болон шинэчилсэн технологи /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
5. Тоног төхөөрөмжийн туршилтын загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
6. Батлагдсан стандарт

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
7. Зөвлөмж

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
8. Заавар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
9. Патент

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
10.Ашигтай загварын гэрчилгээ


Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
12. Техник эдийн засгийн үндэслэл

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
13. Газрын зураг, атлас

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
14. Шинэ онол, теором

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
15. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
16. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
17.Эрдэм шинжилгээний илтгэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
18.Эрдэм шинжилгээний илтгэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
19.Аргачлал

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
20.Ишлэл


Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД