Салбар : Инженерийн ухаан, технологи
Төслийн дугаар :
Төслийн төрөл : ШУТ төсөл
Хугацаа: 1996-1998
Санхүүжилт: мян.төг
Түлхүүр үг : талх, суль, цульхир, арвай, хивэг, шар будаа, чангаамал
Үр дүн
1. Суль, цулхирийн үр боловсруулах технологийн судалгаа хийж технологийн заавар, бүтээгдэхүүний стандарт, техникийн нөхцөлийг шийдвэрлэн үйлдвэрлэлд нэвтрүүлсэн
2. Буудайн хүнсний зориулалтын үр хөврөл ялгах технологийг боловсронгуй болгох чиглэлээр технологийн шинэчилсэн. заавар гаргасан
3. Арвайн гурил үйлдвэрлэх шинэчилсэн технологи, бага оврын цехийн тоног төхөөрөмжийн баримт бичиг боловсруулан стандарт, техникийн нөхцөл, технологийн заавар гаргасан
4. Арвайн хөц будаа үйлдвэрлэх технологийн заавар, стандарт, техникийн нөхцлийг боловсруулсан
5.Бог будааны сортын онцлог, тариалах боломж нөөц тархалтын судалгааг хийж зураглалгарган зөвлөмж, заавар боловсруулсан
6. Шар будаа чангаамлыг үйлдвэрийн аргаар боловсруулах технологийн заавар, бүтээгдэхүүний стандарт, техникийн нөхцлийг шийдвэрлэсэн
7. Улаанбуудайн II гурил, хивэг ашиглаж эмчилгээ сувилалын өвөрмөц чанартай шинэ нэр төрлийн талх, талхан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх жор технологийн заавар стандарт боловсруулжээ
8.Улаанбуудайн үр хөврөлөөр баяжуулсан тэжээллэг өндөр чанар бүхий шинэ нэр төрлийн бүтээгдэхүүний жор, технологийн заавар стандарт боловсруулсан
9.Арвайн суль, цульхирын гурил бэлдмэлийг ашиглан шинэ нэр төрлийн талх, чихэр, гурилан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх жор , технологийн заавар, стагдарт боловсруулан үйлдвэрлэлд нэвтрүүлсэн байна