Салбар : Хөдөө аж ахуйн (ХАА) шинжлэх ухаан
Төслийн дугаар :
Төслийн төрөл : ШУТ төсөл
Хугацаа: 1996-2000
Санхүүжилт: 15659.0 мян.төг
Түлхүүр үг : хуц, ухна, үр, гүн хөлдөөх, шингэлэгч, туршилт, орчин
Үр дүн
1. Хуцны үрийг шингэлэхэд нийлэг орчны тохиромжтой жорыг боловсруулав.
2. Монгол, сарлаг бухны үрийн физиологийн үндсэн үзүүлэлтийг судлаж, хээлтүүлэгт болон хөлдөөхөд тавигдах шаардлагын жишиг үзүүлэлтийг тогтоов.
3. Монгол, сарлаг бух, хуц, ухнын үрийн физиологийн жишиг үзүүлэлтийг тодорхойлсны үндсэн дээр эдгээр хээлтүүлэгчийн үрийн норматив хөлдөөсөн үрийн стандарт үр хөлдөөх технологийг тус тус боловсруулав.