Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Орчин ба эрүүл мэнд



Салбар : Анагаах ухаан, эрүүл мэндийн шинжлэх ухаан

Төслийн дугаар :

Төслийн төрөл : ШУТ төсөл

Хугацаа: 1997-1999

Санхүүжилт: 1086.3 мян.төг

Түлхүүр үг : дээж, сорьц, жимс, лик¸р, хүнсний ногоо, өөх тос

Үр дүн

1. Ургамлын гаралтай хүнсний бүтээгдэхүүн хүнсний ногоо, жимс, үр тариа, гурилан бүтээгдэхүүн илүүтэй бохирдох хандлагатай байна.
2. Хар тугалганы агууламж бусад хүнсний бүтээгдэхүүнтэй харьцуулахад архи дарс, лик¸р, ундаа, жимсний шүүсэнд өндөр байгаа нь лаазалсан бүтээгдэхүүн хар тугалгаар илүүтэй бохирдож байгааг харуулж байна.
3. Хятад улсаас импортлосон хүнсний ногоо, жимс, үр тариан бүтээгдэхүүн, Солонгос улсын гурилан бүтээгдэхүүн, өөх тос, Полш улсын боловсруулсан жимс, ногоо нь цайрын, Герман улсын пиво, лик¸р манай улсын хувийн үйлдвэрийн архи хар тугалганы бохирдолтой байна.

Удирдагч


Бүрэн эх

Эрдэм шинжилгээний бүтээл
1. Нэг сэдэвт бүтээл, ном, товхимол /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
2. Эрдмийн зэрэг горилсон бүтээлийн нэр

3. Шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүний загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Импортын хүнсний бүтээгдэхүүний цайрын агууламжийг судалсан дүн, эрүүл ахуйн үнэлгээ тайлан Дэлгэрэнгүй
4. Шинэ болон шинэчилсэн технологи /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
5. Тоног төхөөрөмжийн туршилтын загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
6. Батлагдсан стандарт

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
7. Зөвлөмж

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
8. Заавар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
9. Патент

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
10.Ашигтай загварын гэрчилгээ


Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
12. Техник эдийн засгийн үндэслэл

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
13. Газрын зураг, атлас

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
14. Шинэ онол, теором

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
15. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
16. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
17.Эрдэм шинжилгээний илтгэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
18.Эрдэм шинжилгээний илтгэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
19.Аргачлал

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
20.Ишлэл


Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД