Салбар : Анагаах ухаан, эрүүл мэндийн шинжлэх ухаан
Төслийн дугаар :
Төслийн төрөл : ШУТ төсөл
Хугацаа: 1997-1999
Санхүүжилт: 1086.3 мян.төг
Түлхүүр үг : дээж, сорьц, жимс, лик¸р, хүнсний ногоо, өөх тос
Үр дүн
1. Ургамлын гаралтай хүнсний бүтээгдэхүүн хүнсний ногоо, жимс, үр тариа, гурилан бүтээгдэхүүн илүүтэй бохирдох хандлагатай байна.
2. Хар тугалганы агууламж бусад хүнсний бүтээгдэхүүнтэй харьцуулахад архи дарс, лик¸р, ундаа, жимсний шүүсэнд өндөр байгаа нь лаазалсан бүтээгдэхүүн хар тугалгаар илүүтэй бохирдож байгааг харуулж байна.
3. Хятад улсаас импортлосон хүнсний ногоо, жимс, үр тариан бүтээгдэхүүн, Солонгос улсын гурилан бүтээгдэхүүн, өөх тос, Полш улсын боловсруулсан жимс, ногоо нь цайрын, Герман улсын пиво, лик¸р манай улсын хувийн үйлдвэрийн архи хар тугалганы бохирдолтой байна.