Салбар : Анагаах ухаан, эрүүл мэндийн шинжлэх ухаан
Төслийн дугаар :
Төслийн төрөл : ШУТ төсөл
Хугацаа: 1997-1999
Санхүүжилт: мян.төг
Түлхүүр үг : зууш, зутан шөл, сүмс, нухаш, ороомог, хуурга
Үр дүн
Тус жор технологи нь:
1. Зууш
а) ногоогоор хийх зууш
б) махан зууш
2. Шөлтэй хоол
3. II хоол
а/ төмс ногоогоор хийх хоол
б/ махан хоол
в/ өндгөөр хийх хоол
г/ сүү, сүүн бүтээгдэхүүнээр
д/ хачир
4. Хоолны сүмс бэлтгэх
5. Гурилан бүтээгдэхүүн
6. Амтат хоол ба ундаа зэрэг агилалаар нийт 179 хоолыг боловсруулж, хоол тус бүрийн орцын хэмжээ, химийн найрлага, илчлэг, заалт, хийх аргыг боловсруулсан болно.
Дүгнэлт
Практикийн байгууллагуудад мөрдөх өвчтний оношид тохирсон эмчилгээний хоолны жор технологийг нэгтгэн боловсруулав.