Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Хоол тэжээл-эрүүл мэнд



Салбар : Анагаах ухаан, эрүүл мэндийн шинжлэх ухаан

Төслийн дугаар :

Төслийн төрөл : ШУТ төсөл

Хугацаа: 1997-1999

Санхүүжилт: мян.төг

Түлхүүр үг : зууш, зутан шөл, сүмс, нухаш, ороомог, хуурга

Үр дүн

Тус жор технологи нь:
1. Зууш
а) ногоогоор хийх зууш
б) махан зууш
2. Шөлтэй хоол
3. II хоол
а/ төмс ногоогоор хийх хоол
б/ махан хоол
в/ өндгөөр хийх хоол
г/ сүү, сүүн бүтээгдэхүүнээр
д/ хачир
4. Хоолны сүмс бэлтгэх
5. Гурилан бүтээгдэхүүн
6. Амтат хоол ба ундаа зэрэг агилалаар нийт 179 хоолыг боловсруулж, хоол тус бүрийн орцын хэмжээ, химийн найрлага, илчлэг, заалт, хийх аргыг боловсруулсан болно.
Дүгнэлт
Практикийн байгууллагуудад мөрдөх өвчтний оношид тохирсон эмчилгээний хоолны жор технологийг нэгтгэн боловсруулав.

Удирдагч


Бүрэн эх

Эрдэм шинжилгээний бүтээл
1. Нэг сэдэвт бүтээл, ном, товхимол /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
2. Эрдмийн зэрэг горилсон бүтээлийн нэр

3. Шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүний загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Эмчилгээний хоолны жор технологи аргачилсан зөвлөмж Дэлгэрэнгүй
4. Шинэ болон шинэчилсэн технологи /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
5. Тоног төхөөрөмжийн туршилтын загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
6. Батлагдсан стандарт

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
7. Зөвлөмж

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
8. Заавар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
9. Патент

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
10.Ашигтай загварын гэрчилгээ


Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
12. Техник эдийн засгийн үндэслэл

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
13. Газрын зураг, атлас

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
14. Шинэ онол, теором

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
15. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
16. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
17.Эрдэм шинжилгээний илтгэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
18.Эрдэм шинжилгээний илтгэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
19.Аргачлал

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
20.Ишлэл


Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД