Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Орчин ба эрүүл мэнд



Салбар : Анагаах ухаан, эрүүл мэндийн шинжлэх ухаан

Төслийн дугаар :

Төслийн төрөл : ШУТ төсөл

Хугацаа: 1997-1999

Санхүүжилт: 1086.3 мян.төг

Түлхүүр үг : сүү, пиво, лик¸р, элсэн чихэр, сорьц, шүүс

Үр дүн

Импортоор орж ирж буй өргөн хэрэглээний хүнсний бүтээгдэхүүний хүнд металлын агууламжийн түвшинг тодорхойлон, эрүүл ахуйн үнэлгээ өгч, хүн амын дунд тохиолдох хоол хүнсээр дамжих химийн гаралтай хурц, архаг хордлогын шалтгааныг тодруулах, түүнээс урьдчилан сэргийлэх шинжлэх ухааны үндэслэлийг боловсруулав.
1. Ургамлын гаралтай хүнсний бүтээгдэхүүн (элсэн чихэр, хүнсний ногоо, жимс, гурилан бүтээгдэхүүн) зэсээр илүүтэй бохирдох хандлагатай байна.
2. Хар тугалганы агууламж бусад хүнсний бүтээгдэхүүнтэй харьцуулахад архи, дарс, лик¸р, ундаа, жимсний шүүсэнд өндөр байгаа нь лаазалсан бүтээгдэхүүн хар тугалгаар илүүтэй бохирдож байгааг харуулж байна.
3. Хятад улсаас импортолсон хүнсний ногоо, жимс, элсэн чихэр, үр тариан бүтээгдэхүүн, Польш улсын боловсруулсан жимс, ногоо н зэсийн, Герман улсын пиво, лик¸р, манай улсын хувийн үйлдвэрүүдийн архи хар тугалганы бохирдолтой байна.

Удирдагч


Бүрэн эх

Эрдэм шинжилгээний бүтээл
1. Нэг сэдэвт бүтээл, ном, товхимол /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
2. Эрдмийн зэрэг горилсон бүтээлийн нэр

3. Шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүний загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Импортын хүнсний бүтээгдэхүүний зэс, хар тугалгын агууламжийг судалсан дүн, эрүүл ахуйн үнэлгээ дууссан ажлын тайлан Дэлгэрэнгүй
4. Шинэ болон шинэчилсэн технологи /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
5. Тоног төхөөрөмжийн туршилтын загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
6. Батлагдсан стандарт

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
7. Зөвлөмж

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
8. Заавар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
9. Патент

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
10.Ашигтай загварын гэрчилгээ


Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
12. Техник эдийн засгийн үндэслэл

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
13. Газрын зураг, атлас

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
14. Шинэ онол, теором

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
15. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
16. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
17.Эрдэм шинжилгээний илтгэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
18.Эрдэм шинжилгээний илтгэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
19.Аргачлал

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
20.Ишлэл


Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД