Салбар : Анагаах ухаан, эрүүл мэндийн шинжлэх ухаан
Төслийн дугаар :
Төслийн төрөл : ШУТ төсөл
Хугацаа: 1997-1999
Санхүүжилт: 1186.3 мян.төг
Түлхүүр үг : түгэлт, ундны ус, хэмжилт, стандарт хазайлт, изотоп, радон
Үр дүн
Судалгааны дүнгээс үзэхэд эх орны гол нэр төрлийн хүнсний бүтээгдэхүүний нийлбэр гамма идэвхийн дундаж үзүүлэлт нь импортын ижил нэрийн бүтээгдэхүүнийхтэй нэг түвшинд байгааг, мөн ундны усны нийлбэр гамма идэвхийн түвшин хаврын улиралд их болдгийг судалгааны жил бүрийн үзүүлэлт харуулж байна.
Хүнсний бүтээгдэхүүнд гамма цацрагийн нийлбэр идэвхийн түвшин 100 БК/кг, тамхинд 250 Бк/кг байж болох хэмжээг тогтоосон.