Салбар : Инженерийн ухаан, технологи
Төслийн дугаар :
Төслийн төрөл : ШУТ төсөл
Хугацаа: 1986-1990
Санхүүжилт: 17.950 мян.төг
Түлхүүр үг : хүнс үйлдвэрлэл, биотехнологи, микроорганизм, хөрөнгөнцөр, талхны хөрөнгө, айргийн шингэн хөрөнгө, айраг
Үр дүн
- Монголын исгэлэн сүүн бүтээгдэхүүнээс сүүн хүчлийн савханцрын 4 омог, стрептококкийн 67 омог гаргав.
- Эх орны байгаль, цаг агаарын янз бүрийн бүсэд гэрийн өнхцөлд барьсан талхны хөрөнгөнөөс 10 шинэ омгийг гаргаж технологийн туршилт хийв.
- Цэвэр өсгөврийн микроорганизмын хөрөнгөөр гүүний сүүний спиртгүй ундаа бэлтгэх технологи боловсруулав.
- Гүүний айрагны шингэн хөрөнгөний харьцааг тогтоов.