Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Хүнсний бүтээгдэхүүний үйлдвэрт биотехнологийн ололтыг нэвтрүүлэх



Салбар : Инженерийн ухаан, технологи

Төслийн дугаар :

Төслийн төрөл : ШУТ төсөл

Хугацаа: 1986-1990

Санхүүжилт: 17.950 мян.төг

Түлхүүр үг : хүнс үйлдвэрлэл, биотехнологи, микроорганизм, хөрөнгөнцөр, талхны хөрөнгө, айргийн шингэн хөрөнгө, айраг

Үр дүн

- Монголын исгэлэн сүүн бүтээгдэхүүнээс сүүн хүчлийн савханцрын 4 омог, стрептококкийн 67 омог гаргав.
- Эх орны байгаль, цаг агаарын янз бүрийн бүсэд гэрийн өнхцөлд барьсан талхны хөрөнгөнөөс 10 шинэ омгийг гаргаж технологийн туршилт хийв.
- Цэвэр өсгөврийн микроорганизмын хөрөнгөөр гүүний сүүний спиртгүй ундаа бэлтгэх технологи боловсруулав.
- Гүүний айрагны шингэн хөрөнгөний харьцааг тогтоов.

Удирдагч


Бүрэн эх

Эрдэм шинжилгээний бүтээл
1. Нэг сэдэвт бүтээл, ном, товхимол /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
2. Эрдмийн зэрэг горилсон бүтээлийн нэр

3. Шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүний загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
4. Шинэ болон шинэчилсэн технологи /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
5. Тоног төхөөрөмжийн туршилтын загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
6. Батлагдсан стандарт

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
7. Зөвлөмж

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
8. Заавар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
9. Патент

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
10.Ашигтай загварын гэрчилгээ


Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
12. Техник эдийн засгийн үндэслэл

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
13. Газрын зураг, атлас

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
14. Шинэ онол, теором

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
15. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
16. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
17.Эрдэм шинжилгээний илтгэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
18.Эрдэм шинжилгээний илтгэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
19.Аргачлал

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
20.Ишлэл


Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД