Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Хүнсний үйлдвэрт хаягдалгүй технологи нэвтрүүлэх түүхий эдийн нөөцийг зохистой ашиглах арга замыг хайж олох сэдвийн хүрээнд Цусыг химийн аргаар өнгөгүйжүүлэх хагас үйлдвэрлэлийн туршилтын тайлан



Салбар : Инженерийн ухаан, технологи

Төслийн дугаар :

Төслийн төрөл : ШУТ төсөл

Хугацаа: 1986-1988

Санхүүжилт: 43.9 мян.төг

Түлхүүр үг : гемолиз, гем, глобин, давсны хүчил, тогтворжуулагч бодис, сийвэн

Үр дүн

Малын цусыг өнгөжүүлэх хүнсний зориулалтаар ашиглахад хүний организмд хоргүй, үйлдвэрийн процесс явуулахад хялбар болох нь тогтоогдов. Туршилтаар гарсан бүтээгдэхүүний уургийг хэмжээ 94%-тай тэнцэж байв.

Удирдагч


Бүрэн эх

Эрдэм шинжилгээний бүтээл
1. Нэг сэдэвт бүтээл, ном, товхимол /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
2. Эрдмийн зэрэг горилсон бүтээлийн нэр

3. Шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүний загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 эш-ний ажлын тайлан Дэлгэрэнгүй
4. Шинэ болон шинэчилсэн технологи /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
5. Тоног төхөөрөмжийн туршилтын загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
6. Батлагдсан стандарт

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
7. Зөвлөмж

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
8. Заавар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
9. Патент

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
10.Ашигтай загварын гэрчилгээ


Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
12. Техник эдийн засгийн үндэслэл

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
13. Газрын зураг, атлас

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
14. Шинэ онол, теором

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
15. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
16. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
17.Эрдэм шинжилгээний илтгэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
18.Эрдэм шинжилгээний илтгэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
19.Аргачлал

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
20.Ишлэл


Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД