Салбар : Инженерийн ухаан, технологи
Төслийн дугаар :
Төслийн төрөл : ШУТ төсөл
Хугацаа: 1988-1988
Санхүүжилт: мян.төг
Түлхүүр үг : ийлдсийн уураг, пастерчилсан сүү, зөөхий, аарц, тараг, биохими,
Үр дүн
- Хонь ямааны сүүний хиймийн найрлага, физикийн шинж чанарыг судалж, үйлдвэрлэлийн аргаар боловсруулах технологийн судалааг явуулав.
- Хонь ямааны сүүнд хими, физик, биохимийн болон микробиологийн задлан шинжилгээг явуулав.
- Хонь ямааны сүүгээр шинэ нэрийн сүүн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх боломжийг нээж, бэлэн бүтээгдэхүүнийг хадгалах, хэрэглэх хугацааг тогтоов.