Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Байгалийн өгөөжийг ашигланхүнсний бүтээгдэхүүний нөөцийг аривжуулах,шинэ нэр төрлийн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх технологи боловсруулах, Жимс жимсгэнэ ашиглаж ундаа, шүүс үйлдвэрлэх технологи.



Салбар : Инженерийн ухаан, технологи

Төслийн дугаар :

Төслийн төрөл : ШУТ төсөл

Хугацаа: 1986-1988

Санхүүжилт: мян.төг

Түлхүүр үг : анис, хад, үхрийн нүд, джем, шүүс, ундаа, жор, эм

Үр дүн

Байгалийн жимс, жимсгэнээр чанамал хийхэд тохиромжгүй, ундаа, джем хийхэдилүү тохиромжтой гэж тогтоосон байна.
Бэлэн бүтээгдэхүүний хуурай бодисын хэмжээ, нийт чихэрлэгийн хэмжээг лабораторийн шинжилгээгээр тогтоосон байна.
Ундаа, чанамал хийх технологийн горим,гарцыг тогтоож, жор технологийн заавар боловсруулан батлуулсан байна.

Удирдагч


Бүрэн эх

Эрдэм шинжилгээний бүтээл
1. Нэг сэдэвт бүтээл, ном, товхимол /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
2. Эрдмийн зэрэг горилсон бүтээлийн нэр

3. Шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүний загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Төслийн ажлын тайлан-ундаа, джем хийх аргачилал Дэлгэрэнгүй
4. Шинэ болон шинэчилсэн технологи /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
5. Тоног төхөөрөмжийн туршилтын загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
6. Батлагдсан стандарт

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
7. Зөвлөмж

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
8. Заавар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
9. Патент

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
10.Ашигтай загварын гэрчилгээ


Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
12. Техник эдийн засгийн үндэслэл

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
13. Газрын зураг, атлас

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
14. Шинэ онол, теором

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
15. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
16. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
17.Эрдэм шинжилгээний илтгэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
18.Эрдэм шинжилгээний илтгэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
19.Аргачлал

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
20.Ишлэл


Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД