Салбар : Инженерийн ухаан, технологи
Төслийн дугаар :
Төслийн төрөл : ШУТ төсөл
Хугацаа: 1986-1988
Санхүүжилт: мян.төг
Түлхүүр үг : анис, хад, үхрийн нүд, джем, шүүс, ундаа, жор, эм
Үр дүн
Байгалийн жимс, жимсгэнээр чанамал хийхэд тохиромжгүй, ундаа, джем хийхэдилүү тохиромжтой гэж тогтоосон байна.
Бэлэн бүтээгдэхүүний хуурай бодисын хэмжээ, нийт чихэрлэгийн хэмжээг лабораторийн шинжилгээгээр тогтоосон байна.
Ундаа, чанамал хийх технологийн горим,гарцыг тогтоож, жор технологийн заавар боловсруулан батлуулсан байна.