Салбар : Инженерийн ухаан, технологи
Төслийн дугаар :
Төслийн төрөл : ШУТ төсөл
Хугацаа: 1986-1986
Санхүүжилт: мян.төг
Түлхүүр үг : тос, нүүрс-ус, уураг, хүүхэд, бодис, бичил, эрдэс, физиологи, төмс, гурил, элсэн чихэр, хоол, жимс, хольц
Үр дүн
Ээдэм,хүүхдийн будаа зэргийг шар сүүнд нэмж уургийн хэмжээг 2 дахин нэмэгдүүлэх замаар хүүхдийн физиологийн нормын дагуу шаардагдах тос, нүүрс-ус, уургийг нь зохистой хэмжээнд хүргэсэн шинэ бүтээгдэхүүний жорыг сонгов.Шинэ бүтээгдэхүүний клиник туршилтыг явуулсны үндсэн дээр Тэжээллэг зутан сүүн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх техникийн баримт бичиг боловсруулан батлуулж үйлдвэрлэлд шилжүүлэв.
Удирдагч