Салбар : Инженерийн ухаан, технологи
Төслийн дугаар :
Төслийн төрөл : ШУТ төсөл
Хугацаа: 1986-1986
Санхүүжилт: мян.төг
Түлхүүр үг : шар сүү, үнээ, цэвэр, чихэр, хуурай бодис, жор, орц, зутан, нягт, цагаан идээ, амт, өнгө
Үр дүн
Тос багатай /1% хүртэл/ сүүн дээр тосгүй хууоай сүү эсвэл уусамхай хатаасан уураг нэмэх замаар шинэ бүтээгдэхүүнд агуулагдах уураг нь нүүрс-ус,эрдэс бодисын /витамин микроэлемент/ хэмжээг ердийн сүүнийхээс эрс нэмэгдүүлсэн нь өсвөр залуу насны бие организмын бодисын солилцоо,эс төлжин нөхөгдөх процесст харьцангуй их шаардлагатай бодисоор баяжуулсан чухал алхам болов.Ундааны сүү шинэ бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх техникийн зааврыг иж бүрэн боловсруулав.
Удирдагч