Салбар : Инженерийн ухаан, технологи
Төслийн дугаар :
Төслийн төрөл : ШУТ төсөл
Хугацаа: 1990-1990
Санхүүжилт: 121.2 мян.төг
Түлхүүр үг : фермент, сүү, шар сүү, уураг, хөгц мөөгөнцөр, орчин, Asp.oryzae, Aspergillus
Үр дүн
Хөгц мөгөнцөрийг 50-60 %-ийн чийгтэй хивгэнд цельсийн 30 хэмд 36-48 цаг үржүүлж, рН-5,0-той хүчиллэгжүүлсэн нэрмэл усыг 1:10 харьцаагаар хийж цельсийн 30 хэмд 30 минут тавьж хандлан ферментийн бэлдмэл гарган авна. Тосгүй сүүг Тернерийн 180-220 хэмтэй шар сүүгээр ээдүүлэн нгэдмэл уураг гарган авна. / Уургийг гарц 90% байв/ Гарган авсан нэгдмэл уураг дээр ферментийн бэлдмэлийг 2%- иар нэмж задарлыг цельсийн 30 хэмд 9 цаг явуулна
Удирдагч