Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Ферментээр боловсруулсан сүүний шингэц сайтай нэгдмэл уураг үйлдвэрлэх технологи боловсруулах



Салбар : Инженерийн ухаан, технологи

Төслийн дугаар :

Төслийн төрөл : ШУТ төсөл

Хугацаа: 1990-1990

Санхүүжилт: 121.2 мян.төг

Түлхүүр үг : фермент, сүү, шар сүү, уураг, хөгц мөөгөнцөр, орчин, Asp.oryzae, Aspergillus

Үр дүн

Хөгц мөгөнцөрийг 50-60 %-ийн чийгтэй хивгэнд цельсийн 30 хэмд 36-48 цаг үржүүлж, рН-5,0-той хүчиллэгжүүлсэн нэрмэл усыг 1:10 харьцаагаар хийж цельсийн 30 хэмд 30 минут тавьж хандлан ферментийн бэлдмэл гарган авна. Тосгүй сүүг Тернерийн 180-220 хэмтэй шар сүүгээр ээдүүлэн нгэдмэл уураг гарган авна. / Уургийг гарц 90% байв/ Гарган авсан нэгдмэл уураг дээр ферментийн бэлдмэлийг 2%- иар нэмж задарлыг цельсийн 30 хэмд 9 цаг явуулна

Удирдагч


Бүрэн эх

Эрдэм шинжилгээний бүтээл
1. Нэг сэдэвт бүтээл, ном, товхимол /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
2. Эрдмийн зэрэг горилсон бүтээлийн нэр

3. Шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүний загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Төслийн эрдэм шинжилгээний ажлын тайлан Дэлгэрэнгүй
2 Туршилтын ажлын технологийн горим Дэлгэрэнгүй
4. Шинэ болон шинэчилсэн технологи /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
5. Тоног төхөөрөмжийн туршилтын загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
6. Батлагдсан стандарт

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
7. Зөвлөмж

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
8. Заавар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
9. Патент

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
10.Ашигтай загварын гэрчилгээ


Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
12. Техник эдийн засгийн үндэслэл

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
13. Газрын зураг, атлас

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
14. Шинэ онол, теором

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
15. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
16. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
17.Эрдэм шинжилгээний илтгэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
18.Эрдэм шинжилгээний илтгэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
19.Аргачлал

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
20.Ишлэл


Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД