Салбар : Инженерийн ухаан, технологи
Төслийн дугаар :
Төслийн төрөл : ШУТ төсөл
Хугацаа: 1986-1986
Санхүүжилт: мян.төг
Түлхүүр үг : түүхий эд, өөх, мах, чийг, үнэр, ус, уураг, толгой, хусуур, ширээ, тос, сүм
Үр дүн
-Туршилт судалгааны ажлын дүнгээс авч үзэхэд дулааны улиралд орон нутагт бэлтгэгдэх бог малын өлөн гэдсийг экспортод гарах бүтээгдэхүүний шаардлагын хэмжээнд хүргэж болосруулах боломжтой байна.
-Зээр гөрөөсний өлөн гэдсийг агнуурын үед бэлтгэж,боловсруулах боломжийг судлах, гулууз мах, дотор эрхтэн,өөхний гарцыг тогтоох туршилтын ажлыг Сүхбаатар аймгийн Сүхбаатар сумын нутагт явуулсан тухай бичиж тайланд хавсаргав.