Салбар : Инженерийн ухаан, технологи
Төслийн дугаар :
Төслийн төрөл : ШУТ төсөл
Хугацаа: 1988-1989
Санхүүжилт: мян.төг
Түлхүүр үг : давжаа алим, нүүрс-ус, органик хүчил, витамин, эрдэс бодис, компод, этилийн спирт, элсэн чихэр
Үр дүн
Шинэ нэрийн бүтээгдэхүүний жор, технологийн заавар, техникийн нөхцөл, үнийн калькуляц, жимс, жимсгэнэнд анхан шатны боловсруулалт, чанарын хамгаалалт хийх зөвлөмжийг боловсрууллаа. Туршилт судалгааны дүнгээс үзэхэд чанарын хамгаалалт хийсэн чацаргана ба нэрсний шүүсийг 6-10 сар 14-16 градусын дулаантай өрөөнд хадгалахад тэдгээрийн физик-химийн найрлаганд өөрчлөлт гараагүй болохыг хими-биохимийн лабораторт хийсэн шинжилгээний дүн харуулж байна. Зөвхөн жимс, жимсгэний шүүсэнд агуулагдаж байгаа С витамины хэмжээ бага зэрэг буурч байгаа нь тогтоогдсон юм.Зөвлөмжийг аймаг,хот,сум,сангийн аж ахуй болон хүнсний үйлдвэрүүдэд мөрдөх боломжтой юм.
Удирдагч