Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Байгалийн өгөөжийг зохистой ашиглан бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэх технологи боловсруулах сэдвийн хүрээнд Жимс жимсгэнэд анхан шатны боловсруулалт, чанарын хамгаалалт хийх боломж



Салбар : Инженерийн ухаан, технологи

Төслийн дугаар :

Төслийн төрөл : ШУТ төсөл

Хугацаа: 1988-1989

Санхүүжилт: мян.төг

Түлхүүр үг : давжаа алим, нүүрс-ус, органик хүчил, витамин, эрдэс бодис, компод, этилийн спирт, элсэн чихэр

Үр дүн

Шинэ нэрийн бүтээгдэхүүний жор, технологийн заавар, техникийн нөхцөл, үнийн калькуляц, жимс, жимсгэнэнд анхан шатны боловсруулалт, чанарын хамгаалалт хийх зөвлөмжийг боловсрууллаа. Туршилт судалгааны дүнгээс үзэхэд чанарын хамгаалалт хийсэн чацаргана ба нэрсний шүүсийг 6-10 сар 14-16 градусын дулаантай өрөөнд хадгалахад тэдгээрийн физик-химийн найрлаганд өөрчлөлт гараагүй болохыг хими-биохимийн лабораторт хийсэн шинжилгээний дүн харуулж байна. Зөвхөн жимс, жимсгэний шүүсэнд агуулагдаж байгаа С витамины хэмжээ бага зэрэг буурч байгаа нь тогтоогдсон юм.Зөвлөмжийг аймаг,хот,сум,сангийн аж ахуй болон хүнсний үйлдвэрүүдэд мөрдөх боломжтой юм.

Удирдагч


Бүрэн эх

Эрдэм шинжилгээний бүтээл
1. Нэг сэдэвт бүтээл, ном, товхимол /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
2. Эрдмийн зэрэг горилсон бүтээлийн нэр

3. Шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүний загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Тайлан Дэлгэрэнгүй
4. Шинэ болон шинэчилсэн технологи /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
5. Тоног төхөөрөмжийн туршилтын загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
6. Батлагдсан стандарт

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
7. Зөвлөмж

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
8. Заавар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
9. Патент

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
10.Ашигтай загварын гэрчилгээ


Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
12. Техник эдийн засгийн үндэслэл

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
13. Газрын зураг, атлас

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
14. Шинэ онол, теором

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
15. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
16. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
17.Эрдэм шинжилгээний илтгэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
18.Эрдэм шинжилгээний илтгэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
19.Аргачлал

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
20.Ишлэл


Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД