Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Монголын хүн амын өргөн хэрэглээний импортын хүнсний зарим бүтээгдэхүүний чанар аюулгүй байдал, эрүүл мэндэд нөлөөлөх эрсдэлийн үнэлгээ



Салбар : Анагаах ухаан, эрүүл мэндийн шинжлэх ухаан

Төслийн дугаар : 2420069

Төслийн төрөл : ШУТ төсөл

Хугацаа: 2009-2012

Санхүүжилт: 85500.00 мян.төг

Түлхүүр үг : импорт, хүнсний бүтээгдэхүүн, хүн ам, хүнд металл, пестицид, эрсдэл, зөвшөөрөгдөх дээд хэмжээ, хүлцэх хэмжээ, инсектицид, фунгицид, нэг удаагийн хэрэлгээний дээд түвшин, антиоксидант

Үр дүн

1. Импортын өргөн хэрэглээний хүнсний зарим бүтээгдэхүүний гарал үүслийн баталгаажилтын байдал /тайлан, зөвлөмж/
2. Импортын өргөн хэрэглээний хүнсний зарим бүтээгдэхүүн дэх хүнд металл, пестицидын үлдэгдэл, эрүүл мэндийн эрсдэлийн үнэлгээ
3. Хүнсний бүтээгдэхүүнд антиоксидант идэвхийг тодорхойлсон дүн, түүнийг тодорхойлох шинжилгээний аргын стандарт
4. "Антиоксидант идэвх өндөртэй хүнсний бүтээгдэхүүний зохистой хэрэглээ" /зөвлөмж/
5. Хүнсний аюулгүй байдлын тулгамдсан асуудлууд /Бодлогын зөвлөмж/

Удирдагч


Эрдэм шинжилгээний бүтээл
1. Нэг сэдэвт бүтээл, ном, товхимол /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
2. Эрдмийн зэрэг горилсон бүтээлийн нэр

3. Шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүний загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
4. Шинэ болон шинэчилсэн технологи /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
5. Тоног төхөөрөмжийн туршилтын загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
6. Батлагдсан стандарт

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Бат Гэрэлжаргал Жимс, хүнсний ногоонд антиоксидант идэвхийг тодорхойлох спектофометрийн арга 2011 Дэлгэрэнгүй
7. Зөвлөмж

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Бат Гэрэлжаргал Антиоксидант идэвх өндөртэй хүнсний бүтээгдэхүүний зохистой хэрэглээ 2011 Дэлгэрэнгүй
2 Бат Гэрэлжаргал Хүнсний аюулгүй байдлын тулгамдсан асуудлууд /Бодлогын зөвлөмж/ 2011 Дэлгэрэнгүй
8. Заавар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
9. Патент

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
10.Ашигтай загварын гэрчилгээ


Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
12. Техник эдийн засгийн үндэслэл

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
13. Газрын зураг, атлас

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
14. Шинэ онол, теором

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
15. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
16. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Бат Гэрэлжаргал Хүнсний бүтээгдэхүүний антиоксидант хэмжээг тодорхойлох орчин үөийн аргууд 2011 Дэлгэрэнгүй
17.Эрдэм шинжилгээний илтгэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
18.Эрдэм шинжилгээний илтгэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Бат Гэрэлжаргал Хүнсний бүтээгдэхүүний хэрэглээний давтамжийг өрхийн түвшинд судалсан дүнгээс 2012 Дэлгэрэнгүй
19.Аргачлал

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
20.Ишлэл


Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД