Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Ургамлын гаралтай түүхий эд ашиглан биологийн идэвхит хүнсний нэмэлт бэлдмэл гарган авах технологи/ технологи гаргах/



Салбар : Инженерийн ухаан, технологи

Төслийн дугаар : Шинжлэх ухаан технологийн их сургууль

Төслийн төрөл : ШУТ төсөл

Хугацаа: 2012-2014

Санхүүжилт: 0.0 мян.төг

Түлхүүр үг : уурагт бэлдмэл, технологи, шинж чанарын үзүүлэлт, шар буурцгийн сүү, шахдас, дрожжи, фитохимийн үзүүлэлт

Үр дүн

1. Эх орны хөрсөнд ургасан шар буурцгийн биохими, фитохими, биологийн идэвхит шинж чанарын судалгаа хийсэн ба биологийн идэвхит нэмэлт бэлдмэлийн биохимийн найрлага, фитохимийн үзүүлэлт, чанар аюулгүйн үзүүлэлтүүдийг тогтоов.
2. Шар буурцгийн бэлдмэл нь ясны сийрэгжилтийн загвар үүсгэсэн туршилтын хархны ийлдсийн кальцийн агууламжийг нэмэгдүүлэн улмаар ясны хатуу эдийн нягтыг сайжруулж байгааг тогтоосон.
3. Бага оврын үйлдвэрийн ТЭЗҮ. Техникийн баримт бичиг (технологийн заавар, стандартын төсөл ) боловсруулав.

Удирдагч


Эрдэм шинжилгээний бүтээл
1. Нэг сэдэвт бүтээл, ном, товхимол /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Дорж Цэцэгээ “Шар буурцаг боловсруулах технологи” ном, гарын авлага Дэлгэрэнгүй
2. Эрдмийн зэрэг горилсон бүтээлийн нэр

3. Шинэ ба шинэчилсэн бүтээгдэхүүний загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Дорж Цэцэгээ Шар буурцгийн шахдас боловсруулж гарган авсан уурагт бэлдмэл Дэлгэрэнгүй
4. Шинэ болон шинэчилсэн технологи /нэр/

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Дорж Цэцэгээ Шар буурцгийн шахдасыг ашиглаж бичил биетэнг өсгөвөрлөсөн биомассыг тодорхой температурт тогтоосон хугацаагаар хатааж, дрожжийн эсээр задалж нунтаг хуурай уурагт бэлдмэлийг гарган авч авах технологи 2014 Дэлгэрэнгүй
5. Тоног төхөөрөмжийн туршилтын загвар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
6. Батлагдсан стандарт

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
7. Зөвлөмж

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
8. Заавар

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Д. Цэцэгээ "Шар буурцгийн шахдаснаас гарган авсан уурагт бэлдмэл" үйлдвэрлэх технологийн заавар /төсөл/ 2014 Дэлгэрэнгүй
9. Патент

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
10.Ашигтай загварын гэрчилгээ


Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
12. Техник эдийн засгийн үндэслэл

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Дорж Цэцэгээ “Байгалийн гаралтай биологийн идэвхит хүнсний нэмэлт бүтээгдэхүүний үйлдвэрийн техник эдийн засгийн үндэслэл” Дэлгэрэнгүй
13. Газрын зураг, атлас

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
14. Шинэ онол, теором

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
15. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
16. Эрдэм шинжилгээний өгүүлэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Дорж Цэцэгээ, Б. Баямаа, Д. Цэрэндулам Эх орны хөрсөнд ургуулсан шар буурцгийн биохими технологийн судалгаа 2013 Дэлгэрэнгүй
2 Д. Баярмаа , Д. Цэрэндулам , Д. Цэцэгээ Эх орны хөрсөнд ургуулсан шар буурцгийн биохими технологийн судалгаа 2014 Дэлгэрэнгүй
3 Д. Цэцэгээ Инновацийн бүтээгдэхүүний технологийн судалгаа 2014 Дэлгэрэнгүй
17.Эрдэм шинжилгээний илтгэл гадаад

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
18.Эрдэм шинжилгээний илтгэл дотоод

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
1 Д. Цэцэгмаа, Б. Баярмаа, Д. Цэрэндулам Эх орны хөрсөнд ургуулсан шар буурцгийн биохими технологийн судалгаа 2013 Дэлгэрэнгүй
2 Д. Цэцэгээ , Б. Баярмаа , Д. Цэрэндулам Эх орны хөрсөнд ургуулсан шар буурцгийн биохими технологийн судалгаа 2013 Дэлгэрэнгүй
3 Д. Цэцэгээ , Б. Баярмаа , Д. Цэрэндулам Эх орны хөрсөнд ургуулсан шар буурцгийн биохими технологийн судалгаа. 2013 Дэлгэрэнгүй
4 Д. Цэцэгээ Инновацийн бүтээгдэхүүний технологийн судалгаа 2014 Дэлгэрэнгүй
19.Аргачлал

Зохиогч Бүтээлийн нэр Он
20.Ишлэл


Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД