Салбар : Анагаах ухаан, эрүүл мэндийн шинжлэх ухаан
Төслийн дугаар :
Төслийн төрөл : Дээд боловсролын шинэчлэлийн төсөл
Хугацаа: 2015-2016
Санхүүжилт: 28000.00 мян.төг
Түлхүүр үг : Уурагт сүү, боловсруулсан сүү, боловсруулаагүй сүү лактоферрин, биохими, микробиологи, ион солилцооны хроматограф, SDS-PAGE, HPLC
Үр дүн
Судалгааны ажлын үр дүнгээр АШУҮИС-ийн ЭЗБАС-ийн биохими-лабораторийн тэнхимийн магистрант оюутан Эрдэнэбаярын Чингүнжав магистрын дипломын ажилыг 2017 оны 10 сард хамгаална.
Эрүүл мэндийн шинжлэх ухаан cэтгүүл
Бие организмын дархлааг дэмжих лактоферрин уургийг цэвэршүүлэн гарган авах арга аргачлалын танилцуулга
Судалгааны ажлын үр дүнгээр АШУҮИС-ийн ЭЗБАС-ийн биохими-лабораторийн тэнхимийн оюутан Буяндалайн Жамбал Бакалаврын дипломын ажилыг 2017.5.15-д хамгаалсан.
“Боловсруулсан болон боловсруулаагүй , анхдагч сүүний биохимийн судалгааны харьцуулсан үр дүн ” Vol.13, No.1, (41) 2017 Хуудас: 21-23 Innovation cэтгүүл
“Дархлаа дэмжих үйлдэлтэй лактоферрин уургийг үнээний уурагт сүүнээс гарган авах технологийн судалгаа” Vol.11, No.1, 03 сар, 2017 Хуудас: 30-33 Current advances in microbiology and immnunology сэтгүүл
“Comparision study of pasteurized and unpasteurized milks by biochemistry and microbiology analysis ” September 08-09, 2016 Pages: 31-23 CAJMS Central Asian Journal of Medical Sciences
Isolation and purification of Lactoferrin from Mongolian bovine colostrum In june 2017 vol.3, No.2