Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Монгол хонь ямааны нойр булчирхайн уураг задлагч ферментүүдийг ялгаж цэвэршүүлж, шинжилсэн нь



Салбар : Байгалийн шинжлэх ухаан
Улсын дугаар :
Хамгаалсан он : 1983
Түлхүүр үг : Монгол хонь, ямааны нойр булчирхайн трипсин, химотрипсин

Аннотаци

Манай оронд мал нядалгаанаас гарч буй биологийн идэвхит түүхий эдийн 80 гаруй хувь нь хонь, ямааных байдаг. Энэхүү судалгааг эхлэхийн өмнө хонь, ямааны нойр булчирхайнаас уураг задлагч ферментийн холимгийг гарган авах технологи боловсруулан, үйлдвэрлэлд нэвтрүүлсэн юм. Судалгааны ажлаар энэ бэлдэмлээс трипсин, химотрипсин ферментүүдийг ялган, цэвэршүүлж, шинж чанарыг нь үхэр, гахайн нойр булчирхайн ферментүүдтэй харьцуулан судлах зорилт тавьсан юм. Уг ажлын хүрээнд аффин хромотографийн аргаар хонь, ямааны нойр булчирхайн трипсин, химотрипсинийг ялган, цэвэршүүлж, тэдгээрийн шинж чанарыг үхэр, гахйн нойр булчирхайн ферментүүдтэй харьцуулан судалсан.



Зохиогч

Боловсролын доктор(PhD)

Бүтээлийн тоо : 1

Ишлэгдсэн тоо : 0




Ишлэлүүд


Ишлэл бүртгэгдээгүй байна.
Зохиогч Нэр Төрөл Он Салбар

Үзсэн тоо(Нийт) 205
Сүүлийн сард 4
Татагдсан тоо(Нийт) 0
Сүүлийн сард 0
Ишлэгдсэн тоо 0
Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД

Шинжлэх ухааны доктор(ScD)

-

Бүтээлийн тоо :

Ишлэгдсэн тоо :