Монгол ямааны биеийн өсөлт, махан ашиг шим, дотор эрхтний бүрэлдэх зүй тогтлыг судлан, ямааны мах үйлдвэрлэлийг нэмэгдүүлэх зохистой хувилбарыг тогтоохын зэрэгцээ ямааны гулуузны бүтэц, нядлагын гарц, махны химийн найрлага, булчингийн ширхгийн голч зэргийг насчилан тодорхойлсон юм. Мөн махны уургийн амин хүчил, гадар болон дотор өөхний тосны хүчлийн бүрдлийг тодорхойлж, дүгнэлт гаргав.
Махны гарал, үүсэл, газар зүйн заалтыг тодорхойлох, эрүүл ахуй, чанарын хяналт тавих, экологийн цэвэр байдлыг баталгаажуулахад малын бүртгэлийн цахим ялтас ашиглан нэгдсэн мэдээллийн сан бүрдүүлэх асуудлыг санал болгож байна.
Боловсролын доктор(PhD)
Бүтээлийн тоо : 1
Ишлэгдсэн тоо : 0