Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Монгол орны зарим гүрвэлийн махны биохимийн судалгаа.



Салбар : Байгалийн шинжлэх ухаан
Улсын дугаар : 1122
Хамгаалсан он : 2000
Түлхүүр үг : могой гүрвэл, могой гүрвэд, хонин гүрвэл, уураг, монгол гүрвэлд, өөх тос, амин хүчил,

Аннотаци

Ц.Хонгорзул-Монгол орны зарим гүрвэлийн махны биохимийн судалгаа сэдэвт эрдмийн ажлын аннотаци:Монгол орны зарим гүрвэлийн махны биохимийн үндсэн үзүүлэлтүүдийг тодорхойлсон дүнгээс үзэхэд зүйлүүдийн хооронд ялгаа байгааг тогтоолоо. Бусдаасаа өргөн тархалттай хонин гүрвэлийн маханд чийг их хэмжээтэй байхад говийн гүрвэлд уураг, монгол гүрвэлд өөх тос, могой гүрвэлд үнс өндөр байгаа ялгааг илрүүллээ.Харин Замба гүрвэлийн маханд эдгээр үзүүлэлтүүд дундаж хэмжээнд байв.Судалгааны дүнд гүрвэлийн мах илчлэг чанараар өндөр болохыг анх удаа тогтоолоо.Биохимийн үндсэн үзүүлэлт уураг, үл орлогдох амин хүчил ба ханаагүй тосны хүчил, макро ба микроэлементийн нийт хэмжээг Алтайн хойлогийн махтай харьцуулахад Замба гүрвэлийн мах нь биологийн өндөр шимт чанартай төдийгүй эмчилгээний зориулалтаар ашиглах үндэслэлтэйг харуулж байна.



Зохиогч

Боловсролын доктор(PhD)

Бүтээлийн тоо : 1

Ишлэгдсэн тоо : 0




Ишлэлүүд


Ишлэл бүртгэгдээгүй байна.
Зохиогч Нэр Төрөл Он Салбар

Үзсэн тоо(Нийт) 214
Сүүлийн сард 7
Татагдсан тоо(Нийт) 0
Сүүлийн сард 0
Ишлэгдсэн тоо 0
Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД

Шинжлэх ухааны доктор(ScD)

-

Бүтээлийн тоо :

Ишлэгдсэн тоо :

Боловсролын доктор(PhD)

-

Бүтээлийн тоо :

Ишлэгдсэн тоо :