Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Чихрийн шижин өвчний эрсдэлт хүчин зүйлсийн тархалтын судалгаа



Салбар : Анагаах ухаан, эрүүл мэндийн шинжлэх ухаан
Улсын дугаар : 2444
Хамгаалсан он : 2009
Түлхүүр үг : даралт, таргалалт, хөдөлгөөний хомсдол,

Аннотаци

1.Хөдөлгөөний хомсдол, артерийн даралт ихсэлт, таргалалт, биеийн жингийн илүүдэл, тамхи таталт тэрчлэн жимс, хүнсний ногоо болон нийлмэл нүүрс ус агуулсан хүнсний бүтээгдэхүүнийг 5 нэгжээс бага хэрэглэх зэрэг нь монголчуудын дунд чихрийн шижин өвчин үүсгэх нийтлэг эрсдэлт хүчин зүйлс болж байна.
2.Чихрийн шижин өвчний эрсдэлт хүчин зүйлс нь монголын хот хөдөөгийн хүн амд тархалтаараа адилхан байгаа боловч хот суурин газрын хүн амын дунд хөдөлгөөний хомсдол, биеийн жингийн илүүдэл, архи тамхины хэрэглээ өндөр, харин хөдөөгийн хүн амын хувьд жимс, хүнсний ногооны хэрэглээ бага, өөх тосны хэрэглээ их байгаагаар эрсдлийн онцлог нь ялгагдаж байна.
3.Чихрийн шижин өвчнийг үүсгэх эрсдэлт хүчин зүйлсийн суурь үзүүлэлтүүдэд үндэслэн оношлогоо эмчилгээний стандарт удирдамжийг өөрийн орны нөхцөлд тохируулан боловсруулан хэрэгжүүлэх шаардлагатай.



Зохиогч

Боловсролын доктор(PhD)

Бүтээлийн тоо : 1

Ишлэгдсэн тоо : 0




Ишлэлүүд


Ишлэл бүртгэгдээгүй байна.
Зохиогч Нэр Төрөл Он Салбар

Үзсэн тоо(Нийт) 219
Сүүлийн сард 5
Татагдсан тоо(Нийт) 0
Сүүлийн сард 0
Ишлэгдсэн тоо 0
Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД

Шинжлэх ухааны доктор(ScD)

-

Бүтээлийн тоо :

Ишлэгдсэн тоо :

Боловсролын доктор(PhD)

-

Бүтээлийн тоо :

Ишлэгдсэн тоо :