Махны чиглэлийн Сэлэнгэ үүлдрийн үхэрт хэрэгцээний эрлийзжүүлэг явуулахын зэрэгцээ төрөл бүрийн даавар ашиглан үнээний нөхөн үржихүйн биологийн чадавхи, өсвөр үхрийн өсөлт хөгжилтийг эрчимжүүлэн, мах үйлдвэрлэлийн хугацааг богиносгох, өсвөр насанд нь өөх багатай, шүүслэг зөөлөн мах бэлтгэх боломжийг судалсанд судалгааны гол ач холбогдол оршино. Мөн дээрхи судалгааны ажлын үр дүнд үндэслэн үхрийн мах бэлтгэлийн уламжлалт хугацааг богиносгон 18-20 сарын настайд нь эрчимжсэн аргаар мах үйлдвэрлэх боломжийг илрүүлснээр мал аж ахуйн гаралтай бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийн бизнес эрхлэгч аж ахуйн нэгж, иргэдэд өөрийн үйл ажиллагаанд нэвтрүүлэх технологийг өөрчлөх зарим үндэслэл тогтоогдов.
Боловсролын доктор(PhD)
Бүтээлийн тоо : 1
Ишлэгдсэн тоо : 0