Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Научные основы разработки промышленных технологий монгольских национальных молочных продуктов



Салбар : Инженерийн ухаан, технологи
Улсын дугаар : 1130
Хамгаалсан он : 2002
Түлхүүр үг : монгол цагаан идээ, биотехнологи, уураглаг, тослог, эсэг бүтээгдэхүүн, тараг, уламжлалт арга, технологийн судалгаа, дулаан-механик үйлчлэл, сүүх хүчлийн, хосолмол исэлт, ээдүүлэлтийн онол, онол, зохистой параметр, туршилт, нэрийн бүтээгдэхүүн, зохиогчийн

Аннотаци

Уламжлалт аргын шинжлэх ухаан, технологийн судалгааны үндсэн дээр монгол цагаан идээний үйлдвэржсэн технологийн шинжлэх ухааны үндсүүдийг боловсруулав. Сүү боловсруулах уламжлалт аргын 3 үндсэн зарчим: дулаан-механик үйлчлэл, сүүн хүчлийн болон хосолмол исэлт, дулаан-хүчлийн ээдүүлэлтийн онол, технологийн талаар судалсан. Уламжлалт аргын гол ажилбар, үйлдлийг онолын хувьд тайлбарлаж, уураглаг, тослог, эсэг сүүн бүтээгдэхүүний үйлдвэржсэн технологийн зохистой параметрүүдийг туршилтаар тогтоов. Монгол цагаан идээний 9 нэрийн бүтээгдэхүүний үйлдвэржсэн технологи боловсруулж, зохиогчийн эрх хамгаалж, монгол тарагны микрофлорын савханцар нь L.delbrueskiisub.sp. L.bulgaricus болохыг нотолж, эх хөрөнгө шинээр буй болгов. Үндэсний сүүн бүтээгдэхүүний шинэ ангилал боловсруулав. Сүүний боловсруулах үйлдвэрийн өнөөгийн нөөцийг судалж, Монгол улсад сүү боловсруулах үйлдвэрийг хөгжүүлэх технологийн чиглэлийг тогтоож, практик зөвлөмж гаргав.



Зохиогч

Шинжлэх ухааны доктор(ScD)

Бүтээлийн тоо : 2

Ишлэгдсэн тоо : 0




Ишлэлүүд


Ишлэл бүртгэгдээгүй байна.
Зохиогч Нэр Төрөл Он Салбар

Үзсэн тоо(Нийт) 250
Сүүлийн сард 2
Татагдсан тоо(Нийт) 0
Сүүлийн сард 0
Ишлэгдсэн тоо 0
Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД

Шинжлэх ухааны доктор(ScD)

-

Бүтээлийн тоо :

Ишлэгдсэн тоо :

Шинжлэх ухааны доктор(ScD)

-

Бүтээлийн тоо :

Ишлэгдсэн тоо :