Уламжлалт аргын шинжлэх ухаан, технологийн судалгааны үндсэн дээр монгол цагаан идээний үйлдвэржсэн технологийн шинжлэх ухааны үндсүүдийг боловсруулав. Сүү боловсруулах уламжлалт аргын 3 үндсэн зарчим: дулаан-механик үйлчлэл, сүүн хүчлийн болон хосолмол исэлт, дулаан-хүчлийн ээдүүлэлтийн онол, технологийн талаар судалсан. Уламжлалт аргын гол ажилбар, үйлдлийг онолын хувьд тайлбарлаж, уураглаг, тослог, эсэг сүүн бүтээгдэхүүний үйлдвэржсэн технологийн зохистой параметрүүдийг туршилтаар тогтоов. Монгол цагаан идээний 9 нэрийн бүтээгдэхүүний үйлдвэржсэн технологи боловсруулж, зохиогчийн эрх хамгаалж, монгол тарагны микрофлорын савханцар нь L.delbrueskiisub.sp. L.bulgaricus болохыг нотолж, эх хөрөнгө шинээр буй болгов. Үндэсний сүүн бүтээгдэхүүний шинэ ангилал боловсруулав. Сүүний боловсруулах үйлдвэрийн өнөөгийн нөөцийг судалж, Монгол улсад сүү боловсруулах үйлдвэрийг хөгжүүлэх технологийн чиглэлийг тогтоож, практик зөвлөмж гаргав.