Мал аж ахуйн салбарын түүхэн хөгжлийн явцад тэжээлийн шимт чанарын үнэлгээг байнга боловсронгуй болгох шаардлага гарч түүний дагуу өвсний эквивалент,шингэх шимт бодисуудын нийлбэр үнэлгээ,цардуулын эквивалент,скандиновын арга,хошуу будааны нэгж үэрэг олон шинэ арга бий болж хэрэглэгдсээр ирсэн. Геннеберг, Штоманн нар тэжээлийг шингэх шимт бодисоор үнэлэх аргыг санал болгожээ.Шингэх шимт бодисын нийлбэрийг солилцлын энергид шилжүүлж тооцон хэрэглэдэг.
Шинжлэх ухааны доктор(ScD)
Бүтээлийн тоо : 2
Ишлэгдсэн тоо : 0