Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Монгол ямааны бодисын солилцоо, ашиг шимд мочевин, цеолит нөлөөлөх



Салбар : Хөдөө аж ахуйн (ХАА) шинжлэх ухаан
Улсын дугаар : 755
Хамгаалсан он : 1995
Түлхүүр үг : ямаа, тэжээл, шингэц, шаахайнцар, мочевин

Аннотаци

1. Өвөл, хаврын улиралд ямааны тэжээлд нэмж өгөхөд тэжээлийн органик бодисын шингэцийг 1.02-
2.80, протейныхыг
0.19-
0.38, тослогийнхыг 1.57-
5.91 хувиар тус тус нэмэгдүүлэх боломжтой байна.
2. Мочевин, цеолитыг хольж нэмэхэд өвөл тэжээлийн органик бодис, протейн болон тослогийн шингэцийг
3.07,
13.01,
6.69 хувиар, хавар органик бодис болон протейны шингэцийг
3.89,
11.20 хувиар тус тус нэмэгдүүлж байна.
3. Ямааны үндсэн тэжээлд мочевин нэмж өгөхөд түүний сэвсний рН-ыг зохих хэмжээгээр нэмэгдүүлж байгаа ба өвөл рН харьцангуй бага/
7.34/ үед шаахайнцарын тоо эрс нэмэгдэж байсан боловч хавар рН харьцангуй их/
7.89/ байхад тодорхой өөрчлөлт гарахгүй байна. Харин цеолитыг дангаар буюу мочевинтэй нийлүүлж өгөхөд сэвсний шаахайнцарын тоо, өөхний дэгдэмхий хүчлийн хэмжээ багасаж байна. Эдгээр өөрчлөлтүүд нь тэжээлийн шимт бодисын шингэц болон ямааны ашиг шимд эерэг нөлөөлж байна.



Зохиогч

Боловсролын доктор(PhD)

Бүтээлийн тоо : 1

Ишлэгдсэн тоо : 0




Ишлэлүүд


Ишлэл бүртгэгдээгүй байна.
Зохиогч Нэр Төрөл Он Салбар

Үзсэн тоо(Нийт) 235
Сүүлийн сард 15
Татагдсан тоо(Нийт) 0
Сүүлийн сард 0
Ишлэгдсэн тоо 0
Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД

Боловсролын доктор(PhD)

-

Бүтээлийн тоо :

Ишлэгдсэн тоо :

Боловсролын доктор(PhD)

-

Бүтээлийн тоо :

Ишлэгдсэн тоо :