Бидний судалгаагаар бэлчээрт арви ихтэй хөл газрын зарим зүйл ургамлын ургал найлзуурын өндрийг ургамлын хөгжлийн үе шатны дагуу тодорхойлоход VI сард цагаан лууль /цаашид лууль гэж товчилно/-ийнх
3.2±1.23 см, олслиг халгайнх
36.6±
12.99 см, агийнх
6.6±
3.57 см, Адамсын шарилжийнх
4.88±1.59 см, VIII сард луулийнх
28.4±
8.91 см, олслиг халгайнх
71.8±
18.78 см, агийнх
13.3±
6.00 см, Адамсын шарилжийнх
19.4±
7.88 см, IX сард луулийнх 38±
8.56 см, олслиг халгайнх 105±
9.43 см, агийнх
10.9±
6.62 см, Адамсын шарилжийнх
23.9±
5.67 см тус тус байна. Олслиг халгайн нэг бут дунджаар
4.2-
5.6 кг, луулийн нэг ам метрийн дундаж ургац
6.4-7 кг тус тус байна.
Нийт протеин VI-IX сард луульд
2.9-1.7 хувь, олслиг халгайд
3.4-
2.2 хувь, Адамсын шарилжид
2.4-
3.6 хувь, агьд
2.8-
2.0 хувь, нийт эслэг луульд
4.1-
10.9 хувь, олслиг халгайд
3.1-
9.7 хувь, Адамсын шарилжид
4.5-
13.8 хувь, агьд
10.3-
24.3 хувь, ерөнхий шимт чанар луульд
2.09-
4.41 МДж, олслиг халгайд
2.36-
3.48 МДж, агьд
3.5-
5.24 МДж, Адамсын шарилжид
3.12-
5.65 МДж солилцлын энергитэй тэнцүү байна.
Лууль+хивэгт даршны нийт протеин
3.9 хувь, нийт эслэг
2.7 хувь, халгай+хивэгт өвсөн даршны нийт протеин
3.5 хувь, нийт эслэг
5.8 хувь, ерөнхий шимт чанар лууль+хивэгт даршинд
2.92 МДж, халгай+хивэгт өвсөн даршинд
4.15 МДж солилцлын энергитэй тэнцүү байна.
Халгайт багсармал тэжээлийн нийт протеин
15.3 хувь, нийт эслэг
12.8 хувь, луульт багсармал тэжээлийн нийт протеин
14.6 хувь, нийт эслэг
11.65 хувь, халгай-луульт багсармал тэжээлийн нийт протеин
16.1 хувь, нийт эслэг
12.3 хувь, ерөнхий шимт чанар халгайт багсармалд
8.81, луульт багсармалд
9.11, халгай-луульт багсармалд
9.05 МДж солилцлын энергитэй тэнцүү байна.
Боловсролын доктор(PhD)
Бүтээлийн тоо : 1
Ишлэгдсэн тоо : 0