-Эхийн ба малын сүүний уураг, уургийн бүлэглэлийн харьцуулсан судалгаа сэдэвт эрдмийн ажлын аннотаци: Энэхүү ажил нь эхийн ба малын сүүний аминохүчлийн бүрэлдэхүүн, нийт уураг, уургийн бүлэглэлийн агууламж, физик-химийн ерөнхий үзүүлэлтийг янз бүрийн хүчин зүйлүүдээс хамааруулан багтаасан болно. 1.1Эхийн сүүний ерөнхий үзүүлэлтийг (исгэлэн, нягт, pH, лактоз, тос, уураг) нарийвчлан тогтоосон 1.
2.Эхийн сүүний уусдаг уураг, ээдмийн бүлэглэлийг агарын гель дээр электрофорезийн аргаар анх судалсан 1.
3. Эхийн сүүний аминохүчлийн агууламжийг цаасны хроматографийн аргаар судалсан 1.
4. Малын сүүний нийт уураг, ээдэм, уусдаг уургийн агууламж харьцаа 1.
5. Малын сүүний уусдаг уургийн бүлэглэлийн хэмжээ 1.
6.Саам, айрагны уусдаг уургийн бүлэглэлийн агууламж 1.7:Зарим малын сүүний аминохүчлийн хэмжээг тус тус судлан дүгнэлт өгсөн байна 1.
8. Эхийн ба малын сүүний бүлэглэлүүдийг харьцуулан дүгнэлт хийжээ