Шинжлэх Ухаан Технологийн Сан
Нэвтрэх

Ингэний цэгээний технологийн судалгаа, хүнс-биологийн үнэт чанарын зарим үндэслэл



Салбар : Инженерийн ухаан, технологи
Улсын дугаар : 3331
Хамгаалсан он : 2015
Түлхүүр үг : Ингэний сүү, сүүнхүчлийн бактери, горим, аминхүчил

Аннотаци

Тус судалгааны ажлаар ингэний сүүний найрлага, аминдэм, эрдэс, аминхүчлийн бүрдлийг, ингэний сүүнд сүүнхүчлийн цэвэр өсгөвөр Str.thermophilus, L.acidophilus-ийг өсгөвөрлөх үеийн зүй тогтлыг үнээний сүүтэй харьцуулсан судалсан. Эдгээр өсгөвөрийг ингэний сүүнд өсгөвөрлөх технологийн оновчтой горимыг тогтоон, гарган авсан бүтээгдэхүүнийг “биоцэгээ” хэмээн нэрлэн хадгалах горим, технологийн шийдлийг боловсруулав. Улмаар биоцэгээний найрлага, аминдэм, аминхүчлийн бүрдэл, эрдсийн агууламжийг судалж, бөөрний үйл ажиллагаа, болон ясны эрдэмжилтэнд хэрхэн нөлөөлөх талаар судалсан болно. Бидний туршилтаар гаргаж авсан биоцэгээний амьд эсийн тоо нь пробиотик бүтээгдэхүүний шаардлага хангасан, С аминдэм, эрдэс, аминхүчлийн агууламжаар ингэний сүүнээс илүүтэй болохыг тогтоосон болно.



Зохиогч

Боловсролын доктор(PhD)

Бүтээлийн тоо : 1

Ишлэгдсэн тоо : 0




Ишлэлүүд


Ишлэл бүртгэгдээгүй байна.
Зохиогч Нэр Төрөл Он Салбар

Үзсэн тоо(Нийт) 280
Сүүлийн сард 3
Татагдсан тоо(Нийт) 0
Сүүлийн сард 0
Ишлэгдсэн тоо 0
Сэтгэгдэл бичих
Нэр :


СЭТГЭГДЛҮҮД

Шинжлэх ухааны доктор(ScD)

-

Бүтээлийн тоо :

Ишлэгдсэн тоо :