Тус судалгааны ажлаар ингэний сүүний найрлага, аминдэм, эрдэс, аминхүчлийн бүрдлийг, ингэний сүүнд сүүнхүчлийн цэвэр өсгөвөр Str.thermophilus, L.acidophilus-ийг өсгөвөрлөх үеийн зүй тогтлыг үнээний сүүтэй харьцуулсан судалсан. Эдгээр өсгөвөрийг ингэний сүүнд өсгөвөрлөх технологийн оновчтой горимыг тогтоон, гарган авсан бүтээгдэхүүнийг “биоцэгээ” хэмээн нэрлэн хадгалах горим, технологийн шийдлийг боловсруулав. Улмаар биоцэгээний найрлага, аминдэм, аминхүчлийн бүрдэл, эрдсийн агууламжийг судалж, бөөрний үйл ажиллагаа, болон ясны эрдэмжилтэнд хэрхэн нөлөөлөх талаар судалсан болно. Бидний туршилтаар гаргаж авсан биоцэгээний амьд эсийн тоо нь пробиотик бүтээгдэхүүний шаардлага хангасан, С аминдэм, эрдэс, аминхүчлийн агууламжаар ингэний сүүнээс илүүтэй болохыг тогтоосон болно.
Боловсролын доктор(PhD)
Бүтээлийн тоо : 1
Ишлэгдсэн тоо : 0